LokalAvisa.no > Søndre Senniens Budstikke > Leseran sjøl mail
 
 

Klikk her for:
Mail til Budstikka eller for Søk i Lokalavisa.noLeseran sjøl 06/11 2016
- Hadde forventet mer «støy»
Av Mats-Erik Stokmo:

- Nu kan det være at sia æ e på jobb i USA at æ ikkje får med meg om det skjer eller at det skjer, men æ hadde forventa mer støy rundt kommunestyrets avgjørelse ang. kommune sammenslåingen. Virke på meg som det var forventet hvordan folk ville reagere ifra politikerene, at de fleste ville sitte stille på sidelinjen og ikke bry seg så mye. Noe jeg kan forstå i såfall, før ka kan egentlig hver og en av oss gjøre utenom og stemme ved valg??
Det var gjerne veldig dårlig oppmøte når det var valg om kommune sammenslåingen, men det var ett valg og det var ett flertall MOT. Der trur æ politikerne har mye av skylden, var ett par folkemøta i forkant av valget, men føler selv at det var alt for lite informasjon som kom ut til folket.

Vi kan lese i Nordlys 25 oktober 2016 at Gunnar Torgersen sier «Vi vet mer enn gjennomsnittet av befolkningen fordi vi har lest kilovis med papirer og satt oss inn i saken», da har de vært alt for dårlig og kommunisere ut det de vet til folket, sånn at folket ble like overbevist som dem. Personlig så ser jeg både fordeler og bakdeler med en kommune sammenslåing, men jeg ble ikke overbevist at det var det beste for oss.

Følgende er ett utdrag fra Tor Bjørklund, professor ved Institutt for statsvitenskap, Universitetet i Oslo (UiO), de som vil lese hele teksten finner den på UiO sine sider: Hvordan skal folket høres?
«Så tidlig som i 1895 kunne alle kvinner og menn over en viss alder stemme ved lokale alkoholavstemninger, de såkalte samlagsavstemningene. En kartlegging av antall avstemninger fra 1970 til i dag viser et tall på over 700. Om startpunktet derimot var 1895, ville tallet nok komme opp i flere tusen.»
Av disse 700 avstemningene så tror jeg det ikke har vært mange som har gått mot folket, og de som har gått mot tror jeg har vært de siste i all hovedsak. For meg så virker det gitt fra politisk side hva som er best for folket, det som er så rart er at det samme folket ikke er enig!

Erik Bye sa en gang «Politikere er folkets tjenere, ikke folkets herrer». Dette tror jeg de fleste politikere på uannsett nivå må ta inn over seg, dere er valgt av folket, for å tjene folket.


Ved hnn, kl 09:34