LokalAvisa.no > Søndre Senniens Budstikke mail
 
 

Klikk her for:
Mail til Budstikka eller for Søk i Lokalavisa.noNyheter 02/04 2017
Populært med gamle bilda


Båtmannskap fra m/s "Lady" i Båtsfjord 1935/36, fra venstre Mikal Theodorsen, Bjarne Solbø, Harder Olsen og Annar Simonsen.
Medlemman i Sør-Tranøy pensjonistforening va ivrige tilskuera, og kom gjerne med utfyllanes informasjon til bildan


I tre år har en gruppe ivrige damer jobba med å digitalisere gamle foto i et bortgjømt kontor i Sentrumsgården på Eidet. Dem har rescanna fleire tusen bilda, retta opp feil på tusenvis andre, og etterfylt med informasjon om ka som e på bildet, kor det e tatt osv osv.
Det heile i regi av et samarbeidsprosjekt mellom Senja Historielag og Midt-Troms Museum, - som ikkje ser ut til å bli fri for arbeid de nærmaste tiåran.


Ingrid fortell, og Jorunn styre teknikken

Sist vekka va "fotogruppa" kommen så langt at dem sa takk til gjentatte forespørsla om å presentere endel av bildematerialet for publikum. Det skjedde først onsdag på omsorgboligan på Stonglandseidet, - og fredag for Sør-Tranøy pensjonistforening.

Det blei mange kjente fjes og oppfrisking av gamle minna for folk i salen, som ønska damene tilbake med fleire bilda.


Etterpå va det takk, klem og Twist til damene. Fra venstre Jorunn Grotle Nilssen, Tove Sellevoll, Ingrid Pedersen, - samt leder av pensjonistforeninga Erling Stangnes. Fjerde dame på "fotolaget", Synnøve Olsen, kunne dessverre ikkje være med denne dagen

For dem som ikkje bor på omsorgsboligan eller møte opp på prensjonistmøtan, - en god del av bildan ligg no på Digitalt Musem på Internett. Og meir legges ut fortløpanes.

Ved hnn, kl 10:33