LokalAvisa.no > Hemnesværingen mail
 
 
© Tore Furuhatt
Vi vil gjerne høre fra deg, -send tips, hilsninger, og kommentarer til tore.furuhatt@gmail.com
Annonser


Klikk her for gå til hemnesjazz.no.

Klikk her for å kjøpe billetter til Båt- og fjordfestivalen 2018


Klikk for å gå til Helgeland Sparebank sitt nettsted
Nyheter 07/04 2017
PÅSKEHAREN PÅ FARTEN
Tekst/foto: Tore M Furuhatt

Heldigvis blir du varslet om stor fare for påskehare når du kommer kjørende til Hemnesberget – også når du kjøre andre veien – med en helt ny type varslingsskilt i Mumidalen.

Nei, det er ikke Statens vegvesen som har innført dette nye varslingsskiltet, men den (eller de) stadig like ukjente kunstnerspire som har forlystet hemnesværinger og besøkende med stadig nye påfunn like ved fv808 inn mot Hemnesberget. Årets stunt er et nytt innslag i rekken av stunt i samme området både til jul, påske og jazzfestivalen i mange år nå, med et par hederlige unntak av fravær.

Årets ”gave” til hemnesværingene og alle andre forbipasserende har allerede blitt en snakkis, og bilder av fenomenet kommenteres i stor stil på Facebook. Folk blir bare mer og mer imponert over at den eller de som bedriver denne geskjeften av egen fri vilje, har klart å holde identiteten skjult i alle disse årene. Ennå har ingen klart å avsløre drivkreftene bak. Selv etter så mange forskjellige blikkfang i Mumidalen vet vi ikke hvem som skal ha æren for påfunnene. Egentlig har det vel gått så langt at folk helst ikke vil vite hvem som bruker så mye energi og midler for å glede alle som får se kreasjonene.

Vi har for lengst kommet av med tallet på særdeles forseggjorte tablåer siden første stuntet i tilknytning til påsken 2008, og slik det har utviklet seg er det nesten blitt et ”folkekrav” at det må komme noe nytt når en ny påske, jul eller jazzfestival nærmer seg.
At det ikke kom en koselig julekreasjon siste jula må vel skyldes en liten kunstpause? – og neste år kan altså den ukjente kunstner feire 10-årsjubileum for de artige påfunnene langs fv808 i Mumidalen.

Heldigvis er påskeharen en fredet art, så den blir det ikke anledning å jakte på. Om skiltene overlever påsken er en helt annen sak. Statens vegvesen er alltid på jakt etter skilt de ikke selv har styring med.

Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M FuruhattVed toref, kl 15:19