LokalAvisa.no > Hemnesværingen mail
 
 
© Tore Furuhatt
Vi vil gjerne høre fra deg, -send tips, hilsninger, og kommentarer til tore.furuhatt@gmail.com
Annonser


Klikk her for gå til hemnesjazz.no.

Klikk her for å kjøpe billetter til Båt- og fjordfestivalen 2018


Klikk for å gå til Helgeland Sparebank sitt nettsted
Nyheter 18/04 2017
STRAKS VÅRYRLØRDAG
Tekst/foto: Tore M Furuhatt

En eventyrlig påske er lagt bak oss, og blikket kan nå rettes mot kommende lørdag. Hva slags vær vi får da vet vi ikke. Men det vi vet er i alle fall at det blir en lørdag med langt mer liv i sentrum enn til vanlig på Hemnesberget. På Torget vil du finne 8 røde salgsboder med mange slags varer du garantert ikke finner i vanlige butikker. Butikkene vil naturligvis ha spesielle tilbud for anledningen og kafeene henger seg også på med go’mat og någo attåt, som det heter.

Et Olabil-løp vi finne sted på Torget klokken 13.00. Der skal det kåres den raskeste, den søteste og den mest kreative ola-bilen, så det skulle jo borge for artig underholdning. På Sanitetshuset skal sanitetsdamene holde åpent hus og selge hundrevis av store og små lopper. På Bruktbutikken blir det også muligheter for å finne akkurat det du er på jakt etter. Om formiddagen er det kor-kafé på Jernvaren, og om kvelden er det dobbeltkonsert med Grand National og Mormors pistol på samme sted.

Som om dette ikke var nok, blir det unektelig livlig og hørbart i gatene på Våryr-lørdagen når damene i Helgeland Paradekorps, avdeling Korgen, kommer med sine trommer marsjerende i presis formasjon.

Bildet er fra en opptreden på Bygdetunet på Bjerka under Hemnes-dagan i 2012.

Foto: Tore M FuruhattVed toref, kl 10:39