LokalAvisa.no > Hemnesværingen mail
 
 
© Tore Furuhatt
Vi vil gjerne høre fra deg, -send tips, hilsninger, og kommentarer til tore.furuhatt@gmail.com
Annonser


Klikk her for å kjøpe billetter til Båt- og fjordfestivalen 2018


Klikk her for gå til hemnesjazz.no.

Klikk for å gå til Helgeland Sparebank sitt nettsted
Nyheter 19/04 2017
FRA DRØMMEPÅSKE TIL EN GRÅ HVERDAG
Tekst/foto: Tore M Furuhatt
Foto: Tore M Furuhatt


Vi kan se tilbake på en flottere og mer gnistrende påske enn det mange, inkludert undertegnede, er i stand til å erindre at vi har hatt på mange, mange år. Riktignok ikke mye varme å skryte av. Klarvær her omkring i april betyr gjerne et kjølig drag fra nordøst. Og når nattetemperaturen legger seg et godt stykke under nullstreken, blir også dagtemperaturen deretter. En markant ”austavind” gjorde også sitt til at det ble kaldt i fjellheimen, der det ikke var så lett å finne ly. Men for de av oss som nøyde seg med å legge turene i lavlandet, var det lett å finne områder i skogsterrenget hvor man kunne oppholde seg lenge uten ekstrem bekledning. Der varma sola i massevis.

Det meldes om stor utfart over alt i vårt nærområde. Folk lot seg ikke be to ganger når været var så innbydende. De fleste fikk seg mange dager ute under skyfri himmel og ei gnistrende sol. Da striskjorta kom på i går, og man begynte å gnage på den tørre havrelefsa som det så prosaisk heter, ble det også slutt på finværet. Utpå ettermiddagen i går skya det over, og det begynte til og med å dale ned noe hvitt dryss i kveldingen. Da vi våknet i dag tidlig her på ”Berget” lå det så menn litt snø på bakken. Vi skal likevel passe oss vel fra å klage på været etter å ha opplevd en hel påske med blå og nesten konstant skyfri himmel.

Bilde 1. Hemnesberget sett fra Sundsfjellet.
Bilde 2. Det ytterste av Hemnesberget sett fra Memmerhågan.
Bilde 3. Der snøen ennå lå var den så fast og frossen at den bar voksne folk. For noen var det lettere å spasere enn å gå på ski.
Bilde 4. 5. Mektige Selhorntinden sett fra Sæteråsen
Bilde 6. En ensom isfisker på Tustervatnet. Et område der det for øvrig var stor aktivitet hele påsken. Det være seg skuterkjøring, skigåing og isfiske.
Bilde 7. Mye barmark på Sund.

Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M FuruhattVed toref, kl 11:48