LokalAvisa.no > Hemnesværingen mail
 
 
© Tore Furuhatt
Vi vil gjerne høre fra deg, -send tips, hilsninger, og kommentarer til tore.furuhatt@gmail.com
Annonser


Klikk her for å kjøpe billetter til Båt- og fjordfestivalen 2018


Klikk her for gå til hemnesjazz.no.

Klikk for å gå til Helgeland Sparebank sitt nettsted
Nyheter 21/04 2017
HVA OM SENIORENE SVIKTET?
Tekst/foto: Tore M Furuhatt
Foto: Tore M Furuhatt


Med inntektene fra salg av reklameplass i Hemneshallen sørger en velorganisert vennegjeng (Allaktivitetshusets Venner) for orden og stell i og utenfor det 30 år gamle anlegget, som på folkemunne går under navnet ”Allakken” på Hemnesberget. Kommunens fravær innenfor det som heter vedlikehold har gjort det nødvendig for frivillige til å ta seg av både bygningsmasse og inventar.

Normalt samles opp mot 14-15 frivillige hver onsdags morgen i Miljørom 1 for litt kaffe og vafler før de tar fatt på allehånde vedlikeholdsarbeid. Sist onsdag var 11 personer i sving utover formiddagen med ulike oppgaver.

For noen uker siden gikk Marit Kosmo gjennom alt av kjøkkenutstyr på vegne av Allaktivitetshusets Venner. Telte opp rubbel og bit i forhold til en oversikt over hva som skal befinne seg i skuffer og skap. Man visste allerede at det var store mangler, og de frivillige i Allaktivitetshusets Venner var derfor innstilt på å kjøpe inn det som manglet. En større forsendelse med kjøkkenutstyr til en verdi av 17000 kroner ankom Hemnesberget før påske, og Marit og Terje Kosmo sørget på doningsdagen for å vaske tingene og få de plassert på riktig plass. Terje har til og med gravert inn merker på alle kasseroller, lokk og glasskummer. De er merket HAH (Hemnes Allaktivitetshus). Merker som også de mange redskapene som har forsvunnet har inngravert. Disse antar man befinner seg rundt om hos forskjellige folk på ”Berget”. Man har tatt med seg hjem matrester etter fester og arrangement på Aulaen, og ikke kommet seg til å levere tilbake etterpå. Skulle noen som leser dette få en aha-opplevelse, er det ikke for sent å bringe slike ting tilbake.

Sigbjørn Jakobsen og Øyvind Tamnes sørget for å få på plass en ny ventilrist i ei dør på et av toalettene i vestibylen. Her var en ventil sparket i stykker av en ungdom med et solid energioverskudd. Bra det er noen som bringer ting i orden når noe ødelegges.

Trond Antonsen og Olav Storholm gikk i gang med å demontere en del av et av de spesielle nedløpsrøren ute ved hovedinngangen. Et rør som mest sannsynlig var blitt ødelagt av en stor snøryddemaskin. Nytt rør var bestilt og ankommet, så nå skulle dette kobles på det gamle. Dette viste seg å være litt trangere enn ønskelig. Men Asbjørn Solhaug visste råd. Han kom med Zalo-flaska, og da gled nyrøret omsider på plass.

På plassen ved hovedinngangen gikk Einar Evensen, Sverre Stålem og Ørnulf Skjæran løs med piassavakost. Flere trillebårlass med sand ble kostet opp og kjørt vekk, og mye annet rusk og rask gikk samme veien.

Og sånn går no (donings)dagan, - kan man vel si. Listen over utførte oppdrag begynner å bli skikkelig lang etter 5-6 år med dugnadsinnsats. For ikke å snakke om alle innkjøp Allaktivitetshusets Venner har kunnet gjøre med pengene de selv skaffer til veie.

Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M FuruhattVed toref, kl 09:39