LokalAvisa.no > Hemnesværingen mail
 
 
© Tore Furuhatt
Vi vil gjerne høre fra deg, -send tips, hilsninger, og kommentarer til tore.furuhatt@gmail.com
Annonser


Klikk her for å kjøpe billetter til Båt- og fjordfestivalen 2018


Klikk her for gå til hemnesjazz.no.

Klikk for å gå til Helgeland Sparebank sitt nettsted
Nyheter 10/05 2017
FLINKE STRANDRYDDERE
Tekst/foto: Tore M Furuhatt
Foto: Tore M Furuhatt

Like fort (eller sakte) som snøen smelter og blir borte om våren, kommer det frem mye som går under fellesnevneren søppel. Det ligger gjerne henslengt der det ikke skal være, og skjemmer ut fine områder folk liker å dra på tur til. Et slikt område er Rognholmen i Geitvika. Her har elever fra Hemnes sentralskole over flere år vært og ryddet strandsonen for alt mulig rart på denne tiden av året. Så også denne våren.

Vi traff på elever fra mellomtrinnet (5 – 6 – 7 klasse) i lag med sine lærere tirsdag 9. mai etter at de hadde ”støvsuget” både langs den fine badebukta, og på den lille Rognholmen (egentlig ei halvøy). De fant som vanlig mye småtteri som folk bare ”glemmer” når de er på tur i området, men også sånt som reker i land fra båter som farter på Ranfjorden.

Lærer Kåre Børli forteller at ryddingen gikk raskt og effektivt for seg. – Det var betydelig bedre i år enn i fjor og årene før. Det kan se ut som om det begynner å hjelpe med denne årlige ryddedagen. Og forhåpentligvis tar elevene litt lærdom av at man ikke skal slenge fra seg tomme flasker, bokser og annen emballasje man har med seg på tur. Klarer man å ta det med seg med innhold når man drar på tur, må man kunne makte å ta alskens emballasje med seg hjem etterpå, når det er tomt og lett. Kanskje kan de unge påvirke en og annen foreldre også til å bli flinkere til å ta med seg rasket hjem etter en vellykket tur, kommer det ettertenksomt fra læreren.

Da vi ankom rett etter storefri og en solid matpause, var det ennå noen som gikk i fjæra for om mulig å finne enda mer skrot, mens andre bare å kjedet seg og ventet på å få sette nesen hjemover. På sykkel. Strandryddingen på Rognholmen ble dermed kombinert med litt fysisk trening. Noen kvikke jenter hadde til og med så mye overskudd av energi at de drev med diverse turnøvelser til ære for fotografen.

Nedenfor finner du 7 bilder uten ytterligere kommentarer.

Foto: Tore M FuruhattFoto: Tore M FuruhattFoto: Tore M FuruhattFoto: Tore M FuruhattFoto: Tore M FuruhattFoto: Tore M FuruhattFoto: Tore M FuruhattVed toref, kl 06:47