LokalAvisa.no > Hemnesværingen mail
 
 
© Tore Furuhatt
Vi vil gjerne høre fra deg, -send tips, hilsninger, og kommentarer til tore.furuhatt@gmail.com
Annonser


Klikk her for å kjøpe billetter til Båt- og fjordfestivalen 2018


Klikk her for gå til hemnesjazz.no.

Klikk for å gå til Helgeland Sparebank sitt nettsted
Nyheter 11/05 2017
ALLSANG – OG LITT TIL
Tekst/foto: Tore M Furuhatt
Foto: Tore M Furuhatt

Det ble god stemning og kraftig allsang på Hemnesberget omsorgssenter da beboere og andre fikk solid drahjelp av Onsdagskoret onsdags kveld.

Mental Helse Hemnes var vertskap, og alle som ankom kantina på eldresenteret fikk en frisk drink i hånda og ble møtt av smilende arrangører. Her skulle alle føle seg velkommen til et par timer med hyggelig samvær med sang og musikk, kaffe, go’mat og litt annen underholdning.

Leder for Hemnes Mental Helse, Birgit Fjelldal, ønsket hjertelig velkommen. For anledningen godt assistert av Bengt Thorkildsen. Han var kledelig utstyrt med kongekrone og Birgit med diadem og ørepynt en dronning verdig.

- Siden ikke noen av oss kunne være med på bursdagsfeiringen til kongeparet i operaen i kveld, får vi være en slags erstatning. Bengt er Harald og jeg er Sonja, flirte Birgit før Tor-Petter Aanes fikk dra i gang forsamlingen på noen velbrukte allsanger. Det ljomet godt inne på Kantina i den vakre, men akk så kalde vårkvelden. Med Tor-Petter Aanes på piano og Onsdagskoret som ”forsangere” hev alle seg med i allsangen. ”Kom mai du skjønne milde” låt velment og vakkert, til tross for bare 3-4 grader utfor vinduene.

Utover kvelden fikk alle servert kaffe, melk-kake og bløtkake, mens salg av årer også pågikk. En mengde gevinster skulle etterpå finne sine nye eiere. De aller fleste havnet hos medlemmer i Onsdagskoret, til frydefull jubel og latter hver gang.

Birgit Fjelldal fortalte om minner fra sin barndom og oppvekst på Juvika. Baksiden av Hemnesberget, som hun sa. Hun fortalte om hvordan de voksne og ungene hadde mer tid til kontakt og samvær enn det virker å være i dagens hektiske samfunn. Hun mintes også om hvordan det kunne være å skulle dra til ”byen” – sentrum på Hemnesberget.

Om våren måtte vi gå i slagstøvla lenge etter at ungene på Hemnes sprang rundt i lette småsko, mens snøen fremdeles lå dyp på Juvika. Det hendte at jeg lurte med meg småsko i sekken når jeg snek meg av gårde til Hemnes på sykkel. Først måtte sykkelen bæres til jeg var på Åsen, for Juvik-veien var bare et gjørmehav. På Åsen skifta jeg fra støvler til småsko. Det gikk nemlig ikke an å treffe ungene i sentrum med slagstøvler. Da fikk jeg ikke være med på å hoppe tau.

Onsdagskoret var ikke der på omsorgssenteret for å bidra til allsangen. De bidro også til underholdningen med egne korsanger. Koret klang bra selv med noe redusert besetning. En av sangene stakk seg ekstra positivt frem. ”Mosippan” av den legendariske svenske trekkspilleren Roland Sedermark har mange laget sine versjoner av. Onsdagskoret fremførte et velklingende arrangement av korgværingen Arthur Knutsen.

Birgit Fjelldal benyttet anledningen til å reklamere litt for Hemnes Mental Helse. – Vi ser gjerne at flere blir medlem. Foreningen prøver å være aktiv rundt om i hele kommunen, og samarbeider godt med andre lag og foreninger. Her på Hemnesberget har vi stått på for Dalanstua i lag med Hemnesberget Vel, Lionsklubben og Hemnes idrettslag. Denne grillkøta på Dalanmarka er blitt et flott samlingspunkt, og svært mange har tatt den i bruk. Om noen ønsker å bli medlem kan vi ordne det her i kveld allerede.

De seks bildene nedenfor taler sitt eget språk.

Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M FuruhattVed toref, kl 09:26