LokalAvisa.no > Hemnesværingen mail
 
 
© Tore Furuhatt
Vi vil gjerne høre fra deg, -send tips, hilsninger, og kommentarer til tore.furuhatt@gmail.com
Annonser


Klikk her for å kjøpe billetter til Båt- og fjordfestivalen 2018


Klikk her for gå til hemnesjazz.no.

Klikk for å gå til Helgeland Sparebank sitt nettsted
Nyheter 12/05 2017
NY 3-POENGER FOR HEMNES IL
Tekst/foto: Tore M Furuhatt

Hemnes IL sikret seg tre nye poeng onsdag 10.5 på årets første hjemmekamp. Resultatet etter drøye 93 minutter ble 3-1 til hjemmelaget.

Motstander var Silkefot. De kom til Hemnes uten silkehansker. Det virket som om de gikk inn i enhver takling med langt annet enn silkeføtter, enten de klippet ned motstanderen bakfra eller traff han i klinsj forfra. Ofte gikk det like mye ut over dem selv. Med rop og skrik. Verst roping var det da en Silkefoting og hemnesspiller kolliderte i god fart og innbitt kamp om ballen. Silkefotingen ropte og skrek så hardt at folk på Kaukarberget trodde minst at en av silkeføttene hans hadde brukket. Etter å ha vridd seg i smerte(?) en stund, spratt han opp og tuslet av banen i det han ropte ”det hær årsk eg då fan ikkje meir”. Eller noe sånt.

Joda, frustrasjonen var stor på Silkefot-laget. Hemnes hadde nemlig skåret tidlig 1-0 ved Henning Hansen (lenge før undertegnede kom mot slutten av første omgang). En stilling som holdt seg helt til siste minutt før pause. Da befant Elias Larsen seg plutselig alene foran åpent mål. Han kunne ikke misse. Dermed gikk Hemnes-gutta til pause med betryggende 2-0.

Etter pause så det ut som at Hemnes IL la seg bevist lavt for å ri på 2-0 og sikre seieren. En taktikk som lenge så ut til å lykkes, selv om det fra tribunen ble ytret kraftige bekymringer om at dette var en farlig taktikk. Heldigvis for Hemnes var Silkefot ikke særlig ofte direkte farlig frempå, selv om de styrte mye av spillet på Hemnes sin banehalvdel, og hadde en del avslutninger. Men til slutt straffet det seg å la Silkefot få dominere på Hemnes sin banehalvdel. Det sviktet såpass i forsvarsspillet til HIL at det skjedde det som neglebitende publikummere fryktet. Silkefot skåret. De fikk naturligvis blod på tann av dette, og øynet håp om uavgjort selv om tiden var knapp. Deres redusering kom på slutten av andre omgang. Derfor satset de enda hardere fremover og blottla seg nok for mye bakover. På 3 minutter overtid fikk lynraske Dan Remy Karlsen en glimrende løpeball, rundet en utrusende keeper og puttet inn Hemnes sin tredje ball i motstanderens nett. Like etterpå blåste dommer Brigt Aslak Hjelle (Gruben IL) kampslutt, og Jan Martin Johnsen og de andre 50 på ”tribunen” kunne sende begeistrede tilrop ned til hjemmelaget.

Foto: Tore M Furuhatt

Bilde 1. En upresset Elias Larsen sender ballen i mål


Foto: Tore M Furuhatt

Bilde 2. I andre omgang ble det en del møljespill foran Hemnes-målet


Foto: Tore M Furuhatt

Bilde 3. Hemnes-keeper Mats Trulsen ordnet opp


Foto: Tore M Furuhatt

Bilde 4. Kjappe Dan Remy Karlsen (nærmest) var involvert i mye


Foto: Tore M Furuhatt

Bilde 5. Robert Drage henter ut ballen fra buret etter at Silkefot skåret


Foto: Tore M Furuhatt

Bilde 6. Kampen er avgjort når den tredje skåringen til HIL er et faktum


Foto: Tore M Furuhatt

Bilde 7. Som alltid viser Jan Martin Johnsen et stort engasjement for Hemnes IL

Ved toref, kl 09:14