LokalAvisa.no > Hemnesværingen mail
 
 
© Tore Furuhatt
Vi vil gjerne høre fra deg, -send tips, hilsninger, og kommentarer til tore.furuhatt@gmail.com
Annonser


Klikk her for å kjøpe billetter til Båt- og fjordfestivalen 2018


Klikk her for gå til hemnesjazz.no.

Klikk for å gå til Helgeland Sparebank sitt nettsted
Nyheter 17/05 2017
VEISTØV TIL BESVÆR
Tekst/foto: Tore M Furuhatt

Tørrvær om våren gir ekstra støvplager. Her på ”Berget” som andre steder er det mye rester av sanden veiene har blitt strødd med vinteren gjennom. Sol og vind i dagevis har ført sandstøv vidt omkring fra biltrafikk. Hagemøbler, nyvaskede biler og klesvask på tørkesnorene har vært utsatt for uønsket bestøvning, og folk flest har bedt til de høyere makter om et regnskyll som kanskje kunne vaske bort noe av støvproblematikken.

Mange har nok også hatt intense ønsker om at vei-eierne kunne ta grep og feid opp sand og den slags uhumskheter fra veibanen. Kommunens traktor med vann og børste har vært observert flere ganger på de kommunale veiene, også så seint som 16.mai. Og samme dag kom det hele to spesialbiler børstende og feiende utover fv808 på Hemnesberget. Den delen av vårt lokale veinett som ikke er kommunens ansvar å vedlikeholde. Her skulle det feies og stelles til nasjonaldagen.

Nå ville jo værgudene hjelpe til slik at vi ikke skulle bli plaget av veistøv når syttendemaitoget skal sprade rundt i gatene. De sendte like godt et tett skydekke med ditto små dråper inn over ”Berget” i morgentimene på selveste 17.mai. Sånt blir det lite veistøv av, men kanskje ikke ideelle forhold for festpyntede barn og voksne.

Ennå er det en time til det skal skje noe på skoleplassen og toget skal gå ut fra ”perrongen”. Er vi heldige så slutter nedbøren i tide?

Foto: Tore M FuruhattVed toref, kl 09:55