LokalAvisa.no > Hemnesværingen mail
 
 
© Tore Furuhatt
Vi vil gjerne høre fra deg, -send tips, hilsninger, og kommentarer til tore.furuhatt@gmail.com
Annonser


Klikk her for å kjøpe billetter til Båt- og fjordfestivalen 2018


Klikk her for gå til hemnesjazz.no.

Klikk for å gå til Helgeland Sparebank sitt nettsted
Nyheter 19/05 2017
HEMNES TIL FRANKRIKE
Tekst/foto: Tore M Furuhatt

I dag, fredag 19.mai, drar 22 hemnesværinger av kjøtt og blod - og en av tre - til Frankrike. De skal til Saint-Gilles-du-Gard, sør i Frankrike. En relativt liten by om lag 20 mil fra mer velkjente Nice.

Reisefølget er medlemmer fra Hemnesberget Lions Club, og de skal besøke en vennskapsklubb hvor en nordmann er president (som kjent har lionsklubbene president som leder). Denne presidenten har en kobling til Hemnesberget gjennom sin skolegang. Han er opprinnelig dønnaværing, og kom til ”Berget” for å gå på Hemnes realskole samtidig med en av medlemmene i hemnesklubben. Nå er han bofast i Saint-Gilles, hvor han og kona holder til på en vingård, etter hva vi har fått vite. Han heter Finn Hjortdahl.

Når hemnesværingene skulle være gjester flere dager med et tett program i lag med en kar med såpass tilknytning til Hemnes, ville de ha med seg en flott og litt spesiell gave til minne om deres besøk. Dermed fikk Lionsklubben tusenkunstner, altmuligmann og båtsmed Steinar Jørgensen til å lage en spesiell utgave av et båtklammer. En vakkert utført bordmodell.

Hans Erik Nilsen viste stolt frem dette spesiell klammeret da han var og hentet det hos Steinar Jørgensen her forleden. Han fortalte at det skulle utstyres med en plakett med inngraveringer utført av gullsmed Merete Mattson.

Foto: Tore M FuruhattVed toref, kl 10:44