LokalAvisa.no > Hemnesværingen mail
 
 
© Tore Furuhatt
Vi vil gjerne høre fra deg, -send tips, hilsninger, og kommentarer til tore.furuhatt@gmail.com
Annonser


Klikk her for å kjøpe billetter til Båt- og fjordfestivalen 2018


Klikk her for gå til hemnesjazz.no.

Klikk for å gå til Helgeland Sparebank sitt nettsted
Nyheter 06/07 2017
HØG ALLSANGFAKTOR MED SMOKIE
Tekst/foto: Tore M Furuhatt
Foto: Tore M Furuhatt


Å ha Smokie som trekkplaster og hovedattraksjon lørdags kveld nå sist helg var et stort spenningsmoment for de driftige arrangører av Båt- og fjordfestivalen på Hemnesberget. De koster skjorta både hva reise og opphold koster, samt et svimlende honorar. Man kan miste nattesøvnen av mindre. Om været ville stå de tapre arrangører bi, var naturligvis håpet å selge mange nok billetter til at regnskapet ville bli hyggelig lesing. Da Smokie var her på ”Festival-Berget” i 2009 satte Båt- og fjordfestivalen en uslåelig rekord med så mye folk innenfor portene at det neppe var plass til så mange flere. Ville man kunne matche dette i år?

Noen rekord ble det ikke. Kanskje bare ca halvparten av publikumsbesøket i 2009, men festivalsjef Kjell-Idar Juvik mente at det alt i alt var om lag 1300 innenfor portene lørdags kveld. Noe som skulle være nok til å unngå røde tall i regnskapet.

Både fredag og lørdags kveld la arrangørene opp til å ha de store band-navnene først på scenen, for så å overlate til lokale band å ta seg av siste økta. Et lurt trekk, for det gjorde at folk kom tidligere på plass inne på festivalområdet enn om det hadde vært omvendt. På den måten var nok sjansen for å selge mer av både grillmat og diverse drikke utover kvelden og natta.

Smokie har holdt på i 42 år og vært - og er fremdeles - etterspurt over hele verden. De slo gjennom første gang i Norge med «If you think you know how to love me» i 1975. Året etter lå de på hitlistene i hele 33 uker med storslageren «Living next door to Alice». De har som nevnt et stort publikum rundt om i store deler av verden, og Norge er fremdeles ett av de landene som betyr mest for dem. Her liker de seg ekstra godt. De har solgt nesten to millioner plater bare i Norge, og de hadde med seg til Hemnesberget alle de gamle, gode låtene, samt en del nyere materiale. Fra første stund var stemningen god blant publikum på Hemnesberget, og det ble etter hvert høg allsangfaktor.

Bassisten Terry Uttley er eneste gjenværende originalmedlem i den populære gruppa, men sounden er fremdeles som den var da de slo igjennom for over 40 år siden.

Våre bilder nedenfor disse linjer er fra relativt tidlig på lørdagskvelden, da Smokie nettopp hadde entret scenen, og det var mer eller mindre kø den første timen den velkjente smokielyden dundret ut over fjorden. Etter midnatt var det puddelrockerne ”80’s Reunited” som sørget for liv i publikum.

Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M FuruhattVed toref, kl 07:08