LokalAvisa.no > Hemnesværingen mail
 
 
© Tore Furuhatt
Vi vil gjerne høre fra deg, -send tips, hilsninger, og kommentarer til tore.furuhatt@gmail.com
Annonser


Klikk her for gå til hemnesjazz.no.

Klikk her for å kjøpe billetter til Båt- og fjordfestivalen 2018


Klikk for å gå til Helgeland Sparebank sitt nettsted
Nyheter 08/07 2017
STORT PREMIEDRYSS
Tekst/foto: Tore M Furuhatt

Før nedrigging og opprydding kunne begynne etter årets vellykkede Båt- og fjordfestival, ble det holdt premieutdeling for de ulike konkurranser og andre øvelser i løpet av festivalen.
Mange spente deltagere fra de mange ulike aktivitetene som bare var til for underholdningens skyld satt også i teltet og var i høyspenn. Ville de vinne en sykkel til en verdi av ca. 7000 kroner. En utrolig fin premie for den heldige vinner, som like gjerne kunne være en som kastet 3 meter i båtklammerkast, som en båtfører i Sundsholmen Rundt. Ikke nødvendigvis en som hadde vært best i en øvelse.

For øvrig var årets premiebord godt rigget med verdifulle og fine gavepremier fra mange firmaer både på Mo og på Hemnes. Her kunne de ulike vinnere velge selv. Og her premiertes deltagere langt ned på listene i det meste. Det var nesten nok til alle de nesten 100 som hadde vært med på et eller annet i festivalens programposter. Blant alle disse skulle vinneren av den gromme sykkelen trekkes. Men før det skulle skje fikk en del av de som gikk til topps i noe komme frem og hente seg en premie.

Foto: Tore M Furuhatt

Bilde 1. For å begynne med det som alle ”siklet” etter, så var det unge Mathilde Finbog som ble den heldige vinner av sykkelen. Hun var med på båtklammerkast i Parken, og ble selvsagt jublende glad da Kjell-Idar Juvik – den ubestridte sjef for festivalen – ropte henne opp for å motta den verdifulle premien.


Foto: Tore M Furuhatt

Bilde 2. Stein Dahlberg henter her et par pokaler. - Da det skulle kåres en vinner av årets Sundsholmen Rundt satt mange båtførere og mannskap spent i teltet. Først ble den hemmelige og forhåndsbestemte idealtiden opplyst. Den var satt til 23,02, men ingen hadde oversikt over sin egen – og andres – kjøretid, så speaker Kjell-Idar Juvik snakket litt om at mange båter hadde lagt opp til å komme i mål nesten samtidig. Og de var temmelig nært arrangørens hemmelige tid. Nærmest kom Remi Ketil. Båten var bare 33 sekund unna med sin 22,29. Nummer 2 ble Asbjørn Solhaug med 22,27 i båten ISAK og 35 sekund unna topplasseringen. Tredjemann var John Gerhardsen med tiden 22,20 og 42 sekund unna seieren.


Foto: Tore M Furuhatt

Bilde 3. Stein Dahlberg med den store vandrepokalen og Torbjørn Skjæran med den lille pokalen som ble vunnet til odel og eie. Mannskap Egil Jensen og Oddbjørn Nilsen ser også fornøyd ut.


Foto: Tore M Furuhatt

Bilde 4. Stein Dahlberg kunne også velge fra gavebordet en personlig gavepremie, og valgte en vakker kniv.


Foto: Tore M Furuhatt

Bilde 5. Georg og Hermann Larsen var fjerde beste båt i Sundsholmen Rundt.


Foto: Tore M Furuhatt

Bilde 6. Uovervinnelige Stian Halsen fra Mo i Rana vant som ventet VM i Båtklammerkast. Det har han alltid gjort de gangene han har vært med. Han valgte et vakkert smykke (beregnet på sin kjære). Gavepremie fra gullsmed Merete Mattson.


Foto: Tore M Furuhatt

Bilde 7. Vinner i dameklassen i klammerkasting var Elisabeth Foss.


Foto: Tore M Furuhatt

Bilde 8. I eldste barneklassen vant Mathias Christensen.


Foto: Tore M Furuhatt

Bilde 9. I yngste barneklassen var det Isak Solhaug som stakk av med seieren. Han fikk også en pokal for andreplassen i lag med bestefar Asbjørn Solhaug i ”Sundsholmen Rundt”.

Ved toref, kl 09:24