LokalAvisa.no > Hemnesværingen mail
 
 
© Tore Furuhatt
Vi vil gjerne høre fra deg, -send tips, hilsninger, og kommentarer til tore.furuhatt@gmail.com
Annonser


Klikk her for gå til hemnesjazz.no.

Klikk her for å kjøpe billetter til Båt- og fjordfestivalen 2018


Klikk for å gå til Helgeland Sparebank sitt nettsted
Nyheter 14/07 2017
DALANSTUA BLIR BARE BEDRE OG BEDRE
Tekst/foto: Tore M Furuhatt

Det ordner seg bare man har tilgang på folk med tilstrekkelig dugnadsvilje. Sånn er det for de fleste tiltak til beste for folk flest på Hemnesberget. Dalanstua er et slikt eksempel. Den kom opp sist høst, og ble straks et mye brukt samlingssted for skolebarn på utflukt, og voksne som tok seg en liten spasertur. I vinter røk det nesten daglig opp fra pipa.

Nå i vår og sommer har flere vært i sving for å komme videre med prosjektet. Først var en gjeng fra Lions og malte den fint beliggende grillkøta. Senere har det vært mange i sving for å få opp en liten vedbod i kombinasjon med et toalett. Også dette er blitt malt. Bare takpappen mangler.

Rundt selve køta har det blitt snekret på fagmessig vis. En solid og romslig treplatt går nå rundt hele Dalanstua. Det som nå mangler er bare litt finvær, så vil det igjen yre av folk som tar en liten rast her. Eller bare stopper for å nyte utsikten. Hele tiltaket må få terningkast seks. All ære til de som har sørget for å få det til å skje. Mental Helse Hemnes og Hemnesberget Vel, med god hjelp av både Lions og Hemnes IL er å takke.

I prinsippet skal Dalanstua stå åpen og tilgjengelig for alle. Men det er bestemt at i forbindelse med festivaler vil den være låst. Et forståelig vedtak, all den tid det da er en del mindre forsiktighet blant en del elementer som kommer til stedet.

Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M FuruhattVed toref, kl 17:59