LokalAvisa.no > Hemnesværingen mail
 
 
© Tore Furuhatt
Vi vil gjerne høre fra deg, -send tips, hilsninger, og kommentarer til tore.furuhatt@gmail.com
Annonser


Klikk her for gå til hemnesjazz.no.

Klikk for å gå til Helgeland Sparebank sitt nettsted
Nyheter 10/08 2017
TILBAKEBLIKK PÅ 4 EVENTYRLIGE DAGER
Tekst/foto: Tore M Furuhatt
Foto: Tore M Furuhatt

Hemnesjazz har hatt sine musikk- og kulturfestivaler i uke 32 i mange år. Så kom ARN (Arctic Race of Norway) dundrende inn i kommunen slik at Hemnesjazz bare måtte flytte fra den innarbeidede perioden for festivalen. Heldigvis visste man om den store sykkelfesten i god tid i forveien. De våkne festivalarrangørene valgte dermed å gå for uke 31 for Hemnesjazz 2016, og tenkte i samme slengen de kom til å flytte tilbake til uke 32 i år. Men så dukket en ny festival opp i distriktet; Havna i Sandnessjøen pluss at ”Sjyen” på Nesna la seg på Hemnesjazz ”sin” uke. I tillegg valgte ”Verket” på Mo å legge seg på uke 33. Dermed følte Hemnes jazzforum seg nødt til å bli værende på uke 31. Noe de sikkert priser seg lykkelig over i dag (10.8), når regnet har høljet ned som besatt i perioder. Utsiktene for helga er heller ikke de beste. Da var det noe helt annet for ei uke siden. Sola strålte akkurat passe varmt åpningsdagen, torsdag for ei uke siden, og beholdt den passe varme gløden til godt over søndag. Både værmessig og musikalsk ble det en strålende langhelg, spekket av gode opplevelser. Tidenes festival, har mange ytret seg om. Men slikt kan man selvsagt diskutere til man er rød i toppen, for her har jammen vært mange fine festivaler. Også værmessig.

Vi har prøvd å gi leserne et så godt innblikk i de musikalske begivenhetene på Hemnesberget under Hemnesjazz 2017, men skulle gjerne ha fulgt opp andre vinklinger på eventyrhelga underveis. Når vi nå er mer eller mindre ved veis ende hva festivalen angår, tar vi her et lite tilbakeblikk gjennom noen bilder.

Foto: Tore M Furuhatt

Bilde 1. Mat og drikke er man helt avhengig av på varme og lange dager slik det var på Hemnesjazz, og festivalarrangørene hadde sørget for at det var lett tilgjengelige ”vannhull” nært arenaene (unntatt kirka, da). Her på Båtstua hadde Kampan Johansen og hennes gode hjelpere vårruller og annen thaimat på menyen. Køen var tidvis lang, og vårrullene og det andre snadderet fikk føtter å gå på.


Foto: Tore M Furuhatt

Bilde 2. Køen på Båtstua var nærmest konstant.


Foto: Tore M Furuhatt

Bilde 3. Med mange bord og sitteplasser fikk mange innfridd sine ønsker om påfyll av mat og væske.


Foto: Tore M Furuhatt

Bilde 4. For dem som ikke klarte solsteiken på framsiden av Båtstua, var dette alternativet foretrukket av mange.


Foto: Tore M Furuhatt

Bilde 5. De ikoniske røde salgsbodene – laget for førjulsfestivalen ”Jul på Berget” – var salgssted både i parken og på Lapphella. Her er det frivillig Torbjørn Skjæran som bistår en kunde med iskald drikke av det sprudlende slaget.


Foto: Tore M Furuhatt

Bilde 6. På Lapphella var det solsvidde konserter både fredag og lørdag, noe som fikk fart på omsetningen av kjølende væske.


Foto: Tore M Furuhatt

Bilde 7. Her er 2 av Hemnesberget Vel sine om lag 70 blomsterampler som er blitt vannet og stelt siden tidlig i juni, helt på frivillig basis.


Foto: Tore M Furuhatt

Bilde 8. Et glimt fra koselige Lapphella og marinaen.


Foto: Tore M Furuhatt

Bilde 9. Det kom nesten like mange båter til Hemnesjazz som til Båt- og fjordfestivalen.


Foto: Tore M Furuhatt

Bilde 10. Åpningskonserten i Hemnes kirke med Lill Lindfors og Claes Crona er her nettopp avsluttet. Folkehavet vandrer ut i den lave kveldssola, vel vitende om at de har fått med seg en unik opplevelse.


Foto: Tore M Furuhatt

Bilde 11. En unik opplevelse ble det også for unge Albert Rønning Fjeldavli denne kvelden. Han var årets festivalkunstner, og debuterte med ei utstilling der nesten samtlige bilder ble revet bort. Her gliser han bredt mens han skal til å notere enda et solgt bilde.


Foto: Tore M Furuhatt

Bilde 12. Det var travle dager for festivalsjef Marte Præsteng og hennes nære stab i styret. Her slapper hun av og nyter sola og konserten med Marthe Valle på Lapphella fredag 4. august.

Foto: Tore M Furuhatt

Bilde 13. Hver kveld prydet en voksende måne sørhimmelen og skapte enda et magisk øyeblikk. Her rundt midnatt fredags kveld.


Foto: Tore M Furuhatt

Bilde 14. Før den magiske konserten med Salto Mortale lørdags kveld, smatt festivalsjef Marte Præsteng opp på scenen. – Vår festivalkonferansier har nå gjort sin siste introduksjon på Hemnesjazz 2017, og snart skal ha reise hjem med nattog fra Bjerka. Når han kommer hjem i morgen kan han feire 60årsdag. Vi vil takke han for i år, og sender med han litt boblevann til feiringen.


Foto: Tore M Furuhatt

Bilde 15. Nesten en time inn i den nye dag, søndag 6.8 så det slik ut i den hjemlige utsikt.


Foto: Tore M Furuhatt

Bilde 16. Festivalsjef Marte Præsteng sitter stille og ettertenksom på fremste benk i Hemnes kirke og bare venter at Jazzgudstjenesten skal settes i gang. Hun kan se tilbake på en festival det blir vanskelig å toppe. Men vi ser gjerne at det skjer når det om et års tid blåses i signalhornet foran Hemnesjazz 2018.

Ved toref, kl 20:59