LokalAvisa.no > Hemnesværingen mail
 
 
© Tore Furuhatt
Vi vil gjerne høre fra deg, -send tips, hilsninger, og kommentarer til tore.furuhatt@gmail.com
Annonser


Klikk her for gå til hemnesjazz.no.

Klikk for å gå til Helgeland Sparebank sitt nettsted
Nyheter 11/08 2017
Aulaen lørdag kl 22. Hungry John & The Blue Shadows
Tekst og foto: Frode Fagerheim.

Hungry John var tilbake, og han kom sterkt.

Han har tidligere vært flere ganger på Hemnes og ellers i distriktet. Så for mesteparten av de som kjøpte billett så var dette et gledelig gjensyn med en av Norges største blueslegender. Konserten stor ikke tilbake for tidligere konserter. De er nesten som om han har blitt råere med årene. Det ble heftig bluesrock til stor fornøyelse for et storfornøyd publikum.


Hungry Johns autentiske bluesvokal og virtuose munnspill i kombinasjon med Atle Johansens råe og kreative gitararbeid – ofte med slide – utgjør mye av Hungry Johns unike blues-sound. Det svinger når de blir effektfullt backet opp av Gunnar Bergstrøm på trommer og Aksel Fjæra på bass.

Hungry John startet i 1975 det banebrytende Bergen Blues Band, og siden har han reist land og strand rundt med både egen musikk og som fortolker av andres.

Hungry John en norsk bluesveteran som nyter respekt langt utover landegrensene.


To mann betjente lys og lyd. Som vanlig bra utført.
I en av låtene akkompagnerte Hungry John ved å slå seg på magen.


Aksel Fjæra


Atle Johansen


Gunnar Bergstrøm

På 90-tallet var Tom Willasenn på konsert med Hungry John i Troms. Tom var på reise heimover og tilfeldighetene gjorde at han reiste med samme fly som bandet heimover. Hungry John var på turne og Tom var så begeistret at han fikk med seg kompisene Per Arne Skreslett og Mads Larsen på konsert både på Mo, på Hemnesberget og i Sandnessjøen. Per-Arne og Mads var i den tiden i Bluesbrothersfasen av sine liv, og alle tre stilte i svart dress, kvit skjorte, slips og solbriller. Selvfølgelig var det stor stas for denne gjengen å få enda et gjenhør med Hungry John på årets Hemnesjazz.

Per Arne forteller at de ikke har bilder av seg selv fra Bluesbrothersperioden, så om noen av leserne har bilder av Per Arne, Mads og Tom i sorte dresser, kvitskjorte, slips og solbriller så er de interessert i å se bildene.Som en kurositet tar vi medet par bilder da Huingry John var på Hemnesjazz i 1998. Fra venstre ser vi Bjørn Varpen, Frank Marstok, Hungry John, og Igor Kill.Bilde fra den etter hvert legendariske konserten i Svartpuben i kjelleren på hotellet. Det var egentlig konsert med blueskometen Vidar Busk som vi ser til venstre i bildet. Hungry John og den legendariske gitaristen Knut Reiersrud ble med opp på scene. Da smalt det. Det ble den mest forrykende bluesjamen som er opplevd både sør og nord for ekvator. Når vi snakker med folk som var på denne konserten så forstår vi at det var et av de råeste øyeblikkene i musikkhistoria på Hemnesberget, i Norge og i verden.


Ved ff, kl 17:05