LokalAvisa.no > Hemnesværingen mail
 
 
© Tore Furuhatt
Vi vil gjerne høre fra deg, -send tips, hilsninger, og kommentarer til tore.furuhatt@gmail.com
Annonser


Klikk her for å kjøpe billetter til Båt- og fjordfestivalen 2018


Klikk her for gå til hemnesjazz.no.

Klikk for å gå til Helgeland Sparebank sitt nettsted
Nyheter 25/08 2017
DET BEGYNNER Å HASTE
Tekst/foto: Tore M Furuhatt
Foto: Tore M Furuhatt

Vi er ennå ikke ferdig med august, likevel er det noen som har fokus på noe som skal skje først om tre måneder. Suksessen ”Jul på Berget” – et julemarked og kulturarrangement på Hemnesberget – videreføres med full styrke. For at de som ønsker seg en salgsbod eller annen salgsplass under markedet må vi ha inn søknader allerede om en ukes tid, melder arrangøren.

For tredje året på rad arrangeres det julemarked første helg i advent ( 1.-3. desember) og igjen vil de sjarmerende markedsbodene og museumsbyggene på Lapphella fylles med lokalmat, julebakst, julegløgg og kunst og håndverk av høy kvalitet. Ønsker du å være utstiller under årets julemarked? Send e-post til julpaaberget@gmail.com, så sender vi deg invitasjon med åpningstider, priser for bodleie, reglement etc.
Søknadsfrist 1. september 2017.

Tidligere i sommer fikk damene bak "Jul på Berget" en julegave som varmet. Med den som sikkerhet kunne de satse på et kostbart show beregnet på barn. Noe arrangørene har gjort også på de foregående "Jul på Berget". Nå fikk de 90 tusen kroner av Sparebank1-fondet, og kunne juble for støtten. Hemnesværingen fikk en prat med to av damene bak julemarkedet og kulturfestivalen som innleder advent på Hemnesberget.

Her er hva vi skrev om den flotte ”julegaven” 9. juni i år:

- Dette var en julegave vi i ”Jul på Berget” ble utrolig glad for. Vi har jo de to foregående år satset ganske friskt på nasjonale og velkjente storheter som barneunderholdere, i tillegg til noen litt mer lokale. Og vi har forstått det slik at denne satsingen vår på kulturelle godbiter for barna har blitt lagt merke til av juryen i Sparebank1fondet, sier Sigrid Skjæran. – Det er alltid litt skummelt å skrive kontrakt med dyre artister, for man vet aldri om det kommer nok publikum til at det hele bærer seg. Når vi i år satser enda større enn tidligere, er det en utrolig lettelse å slippe å være redd for et underskudd på showet med Gråtass. Dette juleshowet til den populære grå traktoren – kjent fra både film og TV - består av et team på 8 personer som skal ha reise og opphold dekket. Dessuten er vi nødt til å leie inn en godkjent, stor scene med proff lyd- og lysrigg, mens ”Allhusets Venner” har påtatt seg å legge ut (og fjerne etterpå) de mange finerplatene som dekker til og beskytter gulvet i idrettshallen.

- Det står ”Til Hemnesberget Vel” på sjekken, men det er fordi ”Jul på Berget” har vært organisert gjennom velforeningen, selv om vi har hatt en egen komite med folk også utenfor foreningen. Nå har vi sørget for å få et eget organisasjonsnummer for ”Jul på Berget”. På den måten belaster vi ikke Hemnesberget vel sitt regnskap i fortsettelsen.

For å kunne søke støtte fra diverse offentlige og private institusjoner må man ha et organisasjonsnummer, og det har jo velforeningen. Nå er dette bragt i orden også for julemarkedet, og vi kommer nok til å fortsette med å søke støtte til de kommende ”Jul på Berget” der det måtte være noe å hente, smiler damene.

- Vi har sendt søknader både hit og dit, i håp om å kunne få litt drahjelp. Det er Merete som står for søknadsskrivingen, og hun er særs dyktig på dette, presiserer Sigrid Skjæran. Og hun er ikke beskjeden heller, jeg kunne aldri turt å ligge frempå slik Merete gjør, gliser Sigrid storfornøyd med uttellingen denne gang. Det gjør at damene sover bedre om natten. Nå kan de trygt drømme om vinterlig stemning bortover Sjøgata bak dem der de sitter, med sjarmerende Lapphella et par steinkast lenger bak i bildet.

Bildet: Sigrid Skjæran (til venstre) og Merete Matson med sjekken som julenissen fra Sparebank1 fondet kom med til ”Jul på Berget” i sommer.

Foto: Tore M FuruhattVed toref, kl 08:29