LokalAvisa.no > Hemnesværingen mail
 
 
© Tore Furuhatt
Vi vil gjerne høre fra deg, -send tips, hilsninger, og kommentarer til tore.furuhatt@gmail.com
Annonser


Klikk her for å kjøpe billetter til Båt- og fjordfestivalen 2018


Klikk her for gå til hemnesjazz.no.

Klikk for å gå til Helgeland Sparebank sitt nettsted
Nyheter 26/08 2017
STOR BEDRING I SIKTE
Tekst/foto: Tore M Furuhatt

Flere av veiene på Hemnesberget har temmelig lenge vært lite å skryte. De har vært i en heller dårlig forfatning. Nå er det heldigvis ting på gang som gjør at det er grunn til å glede seg. Om da ikke strøkne veier fører til større fart på bilene enn de tillatte 30 kilometer i timen som det vitterlig er over alt unntatt på hovedveien. Med alle hullene som har dominert veibanen både her og der, har det ikke vært forsvarlig å kjøre fort uten å skade kjøretøyet. Veibanens beskaffenhet har vært effektiv fartsdemping.

Hovedveien har jo selvsagt blitt en drøm å kjøre, det hersker det ingen tvil om. Selv om det fremdeles arbeides langs veien med små endringer av tilførselsvei til noen eiendommer, og at det nye slitedekket med asfalt ennå ikke er lagt. Det blir vel først å skje om noen få uker, etter hva vi hører. Og går det som mange nå håper og tror, skal to av de kommunale veiene få nytt asfaltdekke mens asfaltmaskinene da blir å være på Hemnesberget.

Den ene av de to kommunale veiene er en del av Parkveien. Den har vært oppgravd i vinter for utskifting av gamle rør innen vann og avløp, som ligger nedgravd i strekningen. Vi stakk nylig innom for å se på fremdriften på anlegget. Det har vært ferieavvikling i kommunen og stillstand noen uker på denne veistubben. Men nå pågår siste finnish før det skal legges asfalt. Et sjikt finpukk er siste ”strøk” oppå grovere pukk før asfaltmaskinene kommer.

Da vi var innom jobbet Arnstein Møllevik med gravemaskin for å gjøre skråningen opp mot plenen i parken litt slakkere der hvor en mindre pen hekkbeplantning ble fjernet i vår. – Vi gjør dette for at det skal være enklere å klippe gresset også i skråningen ned mot grøfta, kunne Møllevik forklare.

Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M FuruhattVed toref, kl 06:18