LokalAvisa.no > Hemnesværingen mail
 
 
© Tore Furuhatt
Vi vil gjerne høre fra deg, -send tips, hilsninger, og kommentarer til tore.furuhatt@gmail.com
Annonser


Klikk her for å kjøpe billetter til Båt- og fjordfestivalen 2018


Klikk her for gå til hemnesjazz.no.

Klikk for å gå til Helgeland Sparebank sitt nettsted
Nyheter 29/08 2017
BEDRE ENN FORVENTET
Tekst/foto: Tore M Furuhatt

Det ble en del reaksjoner blant ”mannen i gata” da kommunens nye kloakkrensestasjon begynte å reise seg med molorota, et steinkast fra industribygget til Hemnes Mekaniske Verksted AS på Hemnesberget. Lite tenkte kritikerne på at bygget skulle ha utseende som ei brygge, for dermed å kunne gli inn i nabobebyggelsen på Lapphella sett fra sjøen.

Før bygningsarbeiderne var i gang med bygget hørte man at det kommunale bygget skulle få utseende til ei brygge, men da det begynte å reises betongelementer ble skepsisen påtagelig. – Dette blir jo ikke ei brygge, bare en grå og stygg betongkoloss, var vel en slags essens av de negative reaksjonene som florerte blant mange på ”Berget”.

Men så har tiden gått siden de første reaksjonene kom i vår, og betongveggene nå blitt behørig malt i ”bryggerødt”. Faktisk begynner kloakkrensestasjonen å se mer og mer ut som en ekte brygge. Med rød bordkledning, hvite vinduskledninger og vinsjhus i røstet mot sør, er det lett å tro at det er snakk om ei god gammel brygge i tre, i alle fall sett på avstand. Men den er som nevnt i betong. De livaktige panelbordene er finurlige avstøpninger av trepaneler i betongen, så naturtro at man må kjenne på dem for å være sikker på at de ikke er i tre.

Nå nærmer det seg tiden for at den nye kloakkrensestasjonen er ferdig til å bli tatt i bruk, men ennå jobber det mange slags håndverkere ved anlegget.


TILBAKEBLIKK.

Et folkelig engasjement gjennom en vellykket underskriftskampanje og stort engasjement fra mange privatpersoner og foreninger i 2013, innså Hemnes kommune at det ikke var lurt å overlate plasseringen av denne nye rensestasjonen for stedets kloakk til TMU (Teknisk- og miljøutvalg). Valget av TMU sin plassering av kloakkrensestasjonen ved fergekaia, kloss inntil boliger, museum og næringsvirksomhet (Best), ble hudflettet av såpass mange at kommunen til slutt måtte ta saken opp til ny vurdering, og denne gang var det kommunestyret som selv tok avgjørelsen om en helt ny plassering. Man endte da opp ved molorota og Hemnes Mek. Verksted AS.

Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M FuruhattVed toref, kl 17:32