LokalAvisa.no > Hemnesværingen mail
 
 
© Tore Furuhatt
Vi vil gjerne høre fra deg, -send tips, hilsninger, og kommentarer til tore.furuhatt@gmail.com
Annonser


Klikk her for gå til hemnesjazz.no.

Klikk for å gå til Helgeland Sparebank sitt nettsted
Nyheter 02/09 2017
KLAR FOR ARILD ANDERSEN - OG HØSTPROGRAMMET
Tekst/foto: Tore M Furuhatt

Den norske jazzlegenden Arild Andersen legger ut på turné i Nord-Norge neste uke og starter turneen på Hemnesberget mandag.

MANDAG 4.9 ARILD ANDERSEN SEXTETT SPILLER MINGUS

Dørene åpner kl. 19:30
Konserten starter kl. 20:00
Billettpriser: Medlemmer kr 200,- Ikke-medlemmer kr 250,-
Ungdom mellom 18 og 25 år GRATIS

Musikerne i sekstetten består av: Arild Andersen – bass, Gard Nilssen – trommer, Klaus Holm – altsaksofon/bassklarinett, Eivind Lønning – trompet, Erlend Slettevoll – piano, Petter Wettre – tenorsaksofon.

12. april 1964 spilte Charles Mingus med band en konsert i Universitetets aula i Oslo. Det skulle vise seg å bli en legendarisk konsert som i ettertid bare refereres til som «Mingus i Aulaen». På oppdrag fra Oslo Jazzfestival satte Arild Andersen i år sammen et musikalsk stjernelag for å markere 50års-jubileet for denne konserten. Den fant sted i den samme aulaen, fylt til randen av et forventningsfullt publikum 12. august i år. Petter Wettre hadde i tillegg til å spille tenorsax, fått i oppgave å arrangere musikken som i hovedsak dreide seg rundt repertoaret som ble spilt av Mingusbandet i 1964. Sammen med Klaus Ellerhusen Holm – altsax, Mathias Eick – trompet, Bugge Wesseltoft – piano, Gard Nilssen – trommer og Arild Andersen – bass leverte de, ifølge Terje Mosens, en konsert man blir nødt til å markere om nye 50 år!

Neste uke legger de drevne musikerne ut på turné i Nord-Norge og tar turen innom både Hemnesberget, Bodø, Hammerfest og Tromsø.

Bilde 1:
På Hemnesjazz 2013 sto Arild Andersen på scenen i Rutebil’n. Tett og intimt med publikum nesten i monitorene på den lille scenen sto musikerne. For de som liker jazz av det litt mer moderne slaget var denne konserten på Rutebil’n i 2013 en høydare. Den høyt utviklede fingerteknikken til Andersen fikk virkelig kjørt seg i flere halsbrekkende soloer. Det var nesten så folk ikke trodde det de fikk se og høre. At det var på en kontrabass det ble spillt? Forhåpentligvis får man samme feelingen denne gang.

Bilde 2:
Høstens program på Jernvaren er like tettpakket og imponerende som alltid.

Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M FuruhattVed toref, kl 06:31