LokalAvisa.no > Hemnesværingen mail
 
 
© Tore Furuhatt
Vi vil gjerne høre fra deg, -send tips, hilsninger, og kommentarer til tore.furuhatt@gmail.com
Annonser


Klikk her for gå til hemnesjazz.no.

Klikk for å gå til Helgeland Sparebank sitt nettsted
Nyheter 02/09 2017
STORESLEM FOR HIL
Tekst/foto: Tore M Furuhatt
Foto: Tore M Furuhatt


I dag (lørdag 2. september) var Hemnes IL i skikkelig skåringshumør, og allerede FØR annonsert starttidspunkt for hjemmekampen mot Vega IL, lå ballen i nota hos motstanderen.

Undertegnede småsprang for å nå kampen som skulle begynne klokka 14.00, og runda garasjen ved stadion nesten på ”slaget” klokken 14.00. Da ljomet det allerede fra høyttaleren og utover Reina fra speaker Steinar Bergem: Hemnes IL går opp i 1 – 0 etter snaue 3 minutt. Skåring ved Ole Herman Bergem. Ingen jubelrop av betydning kunne høres. Med andre ord: superveteran Jan Martin Johnsen manglet i et ikke altfor stort publikum. Kanskje ikke rart. Tette yr- og regnbyger lå truende rundt Hemnesberget, og det ble etter hvert like vått å være publikum i dag som sist onsdag da Hemnes vant 3 – 0 over Lurøy på kunstgressbanen på Høghågen. Det kunne flere bekrefte som overvar midtukekampen.

Det gikk ikke mer enn 5-6 minutt før Vega-keeperen igjen måtte fiske ballen ut av eget nett, da Jørgen Roghell skåret i det 9ende minutt. Han gjentok bedriften i det 19ende minutt. Hemnes virket virkelig spillesugne og fikk ballen til å gå kjapt mellom spillerne. For oss på Reina (Kaukarberget når Jan Martin Johnsen er på plass) så det ut til å kunne bli en trivelig kamp, selv om det ble temmelig vått på ”tribunen”.

I det 21ende minutt scoret Martin Hind Sørensen igjen - det sto 4 - 0. Folk begynte da å snakke om tosifret. De selvsamme optimister fikk naturligvis enda mer vann på mølla da Martin Hind Sørensen knallet inn HIL sitt fjerde mål bare et par minutter etter at det sto 3 – 0 på resultattavla. Som om dette ikke var nok gjorde Ole Martin Akselsen 5 – 0 seks minutter senere. Han sendte av gårde en skikkelig skruball fra hjørneflagget som gikk over keeper og direkte i mål ved bakre stolpe. Omgangen ebbet ut uten flere skåringer, men Hemnes IL førte kampen uten vanskeligheter foran egen keeper.

Etter en kort pause – det var bare så vidt man rakk å kjøpe seg litt kaffe og sjokoladekake – var lagene i gang med andre omgang i regnværet. Hemnes IL så ut til å være godt fornøyd med sine 5 scoringer, og var nå ikke like aggressive og angrepsvillige. Men det betød ikke at Vega klarte å skape særlig mange farligheter av den grunn. Det ble heller HIL som puttet på enda et mål. Dette skjedde i det 62.minutt, og det sto Martin Hind Sørensen for med en vakker heading. Vega ga ikke opp av den grunn, og jobbet videre på med en del ballbesittelse, uten at de helt store målsjansene oppsto. Hemnes tok det mer og mer med ro etter dette. – Vi måtte jo passe på å la alle få spille når vi hadde en slik betryggende ledelse, fortalte trener Torstein Sørensen etter kampen, som en liten forklaring på hvorfor det ble en smule mer kjedelig for de våte tilskuerne. Men HIL glimtet til innimellom med flott pasningsspill, og med litt mer flaks kunne det blitt flere scoringer. For ett skudd smalt i tverrliggeren og en annen stor sjanse gikk i stanga. Kampen ble avblåst etter nøyaktig 90 spilleminutter uten tillegg. Resultat 6 – 0 til HIL.

Bildet: Trener Torstein Sørensen og hele laget kunne juble for en solid seier, og er på det nærmeste klar for å kunne vinne sin avdeling.

Foto: Tore M FuruhattVed toref, kl 18:12