LokalAvisa.no > Hemnesværingen mail
 
 
© Tore Furuhatt
Vi vil gjerne høre fra deg, -send tips, hilsninger, og kommentarer til tore.furuhatt@gmail.com
Annonser


Klikk her for gå til hemnesjazz.no.

Klikk for å gå til Helgeland Sparebank sitt nettsted
Nyheter 06/09 2017
BÅTPUSSINGEN FORTSETTER
Tekst/foto: Tore M Furuhatt
Foto: Tore M Furuhatt

Sommeren er unektelig på hell, selv om temperaturen de siste dager langt på vei har matchet grensen for godt sommervær her nord. Og blir det som meldt kommer det til å bli flere fine dager en god stund nå utover. Men med ”hovedsommeren” som et tilbakelagt stadium, begynner også livet innen de frivillige organisasjoner å ta tak i sine respektive gjøremål.

Gjengen som har tatt mål av seg å gjøre femtiåringen Remi Ketil til en respektabel veteranbåt, har også fått i gang de faste dugnadskveldene i regi av Hemnes Båtbyggerhistoriske forening. Det er fortsatt langt igjen til man kan kalle skuta for et smykkeskrin, selv om den ble ganske så pen på utsiden etter flere ukers grundig arbeid i vår. Nå er det dekket som man ønsker å få oppgradert. – Vi var lenge usikre på hvordan vi skulle gjøre dette, og har derfor gjort en liten test på dekket bak styrehuset, og ser at det blir en tidkrevende jobb, fortalte primus motor Stein Dahlberg da vi var om bord torsdag i forrige uke. – Roy Angelsen fra Angelsen malerservice på Bjerka var her for en tid siden med en effektiv pussemaskin, og med den gjorde han unna mye pussing på ganske kort tid. Vi selv måtte riktignok bruke håndholdt pusseutstyr mellom spantene der den store maskinen ikke kom til. Det som er den største utfordringen blir likevel å gå over alle fyllingene i natene mellom dekksplankene. Heldigvis ser det ut til at det meste er i god stand, fortalte Stein Dahlberg mens noen av de frivillige begynnte å jobbe denne kvelden. Men der hvor vi må tette på nytt mellom dekksplankene har vi prøvd ut Maxi Bond Seal, som ser ut til å være et bra middel. Men tidkrevende å legge, ettersom vi må sette på maskeringstape der hvor dette skal brukes.

Ennå har vel ikke alle som har lovet å være med videre på våre dugnadskvelder fått gjort unna alt som de er opptatt av i sin private verden, så vi håper flere dukker opp på doning utover høsten, forteller ”dugnadsinnpisker” Børge Gullesen. Jo flere som kan bidra jo raskere når vi målet.

For å kunne jobbe med både den store pussemaskinen og de mindre, må vi gjøre det samme foran styrehuset som bak. Vi må sørge for å få det høvelig tett og tørt her ved å henge opp presenning. Været har en lei tendens til å komme med nedbør med ujevne mellomrom, så det nytter ikke å tenke på å gjøre dette uten en form for ”overbygg”, forklarer Stein Dahlberg.

Det som ble tatt fatt på denne dugnadskvelden var - foruten det nevnte om dekksliping - å dekke til en del rør med noen jernplater i maskinrommet, som Stein Dahlberg klippet til, og å demontere en gammel håndvask på et trangt toalett. – Vi skal ha bort denne håndvasken med innlagt håndholdt dusj, til fordel for en mindre plasskrevende vask, forklarer Børge Gullesen mens han bedriver akrobatiske øvelser for å komme til i det trange rommet, godt hjulpet av Torbjørn Skjæran.

De som jobbet om bord i Remi Ketil denne dugnadskvelden var Stein Dahlberg, Børge Gullesen, Egil Jenssen, Svein Erik Hjerpbak og Torbjørn Skjæran.

Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt
Ved toref, kl 08:14