LokalAvisa.no > Hemnesværingen mail
 
 
© Tore Furuhatt
Vi vil gjerne høre fra deg, -send tips, hilsninger, og kommentarer til tore.furuhatt@gmail.com
Annonser


Klikk her for å kjøpe billetter til Båt- og fjordfestivalen 2018


Klikk her for gå til hemnesjazz.no.

Klikk for å gå til Helgeland Sparebank sitt nettsted
Nyheter 14/09 2017
HEMNES IL BLE SERIEMESTRE
Tekst/foto: Tore M Furuhatt
Foto: Tore M Furuhatt


Hemnes IL var allerede seriemestre da de var klar til kamp mot Mosjøen 2 hjemme på kunstgressbanen på Høghågen i går kveld (13.9). De tok likevel ikke lett på kampen, og kjørte hardt på fra start. De rullet opp flere angrep fra fløyta gikk, og stadion-uret hadde bare så vidt passert 6 minutt da Ole Herman Bergem fra temmelig skrå vinkel på venstre side sendte avgårde en suser. Den gikk i fin bue over keeper og i mål.

Uret fikk tikke å gå i nye 6 minutt mens hemnesgutta herja på videre. Da var Ole Herman Bergem igjen mann for en scoring, og dermed 2-0. Det kunne nesten virke som om det bare var ett lag på banen. I det 16ende minutt headet Martin Hind Sørensen hardt fra kort hold, og publikum så ballen i nota. Men keeper reddet mesterlig.

To minutt senere fikk samme karen imidlertid uttelling da han med ballen i bena lurte en utrusende keeper. Tavla viste 3-0 og 18 minutt.

Så ble det litt roligere utpå banen. Var Hemnes allerede i ferd med å si seg fornøyd? Men nei, de jobbet på videre og det var vel for det meste spill mot ett mål. Det unge Mosjø-laget kom til kort i de fleste dueller. Hemnes var flinke til å holde på ballen. Pasningene satt bra, og prøvde Mosjøen på noen stikkballer eller langpasninger, ryddet Hemnes-forsvaret enkelt opp uten problemer, godt anført av Patrick Gustavsen og Robert Drage i godt slag.

Etter et raid på venstresiden i det 33 minutt ble det slått hardt inn foran Mosjø-målet. Der kom Jørgen Hind Sørensen i fin fart midt foran mål og headet vakkert inn 4-0. Bare få minutt etter kom et knallhardt langskudd fra Dan-Remy Karlsen. Det smalt høylytt i aluminiumen omtrent i selve vinkelen og spratt ut igjen. Noen centimeter lengre ned og det hadde blitt årets mål.

Folk var begynt å lengte etter kaffepause i småregnet som hadde lagt seg over stadion. Stadionuret hadde bare sekunder igjen, og folk var stort sett godt fornøyd med at det sto 4-0 på tavla. Da var plutselig Jørgen Hind Sørensen omtrent alene med keeper. Jørgen fintet keeper en vei og la elegant på til 5-0 rett før fløyta gikk for pause.

Andre omgang ble langt fra like underholdene som første. Hemnes la seg ikke direkte bakpå, men Mosjøen fikk oftere til litt som lignet på angrep, men Hemnes sin keeper hadde i all hovedsak en rolig dag på jobben. Det meste foregikk i motsatt ende av banen uten at de helt store sjanser oppsto. Av og til blomstret hemnes-spillet og tempoet såpass mye opp at det ble en del farligheter ut av det. De hadde også en ball i nota, men den ble avblåst for offside.

Hemnes IL sitt mannskap består av mange unge, fremadstormende spiller. Men også noen godt voksne karer med solid erfaring, som Petter Rønning jr. og Roy Kjærstad. Robert Drage er heller ingen ungsau lenger. Petter var faktisk med på laget forrige gang Hemnes IL ble seriemester i 6.divisjon. Vi må helt tilbake til 1985 da dette skjedde. Etterhvert gikk det egentlig mange år uten fotballag (for voksne) på Hemnes, men da det omsider ble kunstgress på stadion i 2012, klarte HIL å stable på beina et nytt lag for voksne karer.

Når HIL nå rykker opp bedyrer trener Torstein Sørensen at de først må etablere seg i 5.divisjon, men at det mer langsiktige målet ligger enda høyere. Årets sesong har vært bortimot feilfri, med bare ett tap og en uavgjort, inkludert treningskampene tidlig i vår. Nå gjenstår det en (proforma)kamp borte mot Sandnessjøen 2, før det blir kretsfinale mot vinneren av 6.divisjon i Salten. Det er ennå ikke avgjort hvem dette blir.

Den satser vi på å vinner, så får vi ta det videre derfra, hevder trener Torstein Sørensen.

Bilde 1.
Store deler av kampen foregikk på Mosjøen 2 sin banehalvdel. Hemneskeeper Mats Trulsen hadde en lite slitsom dag på jobben.

Bilde 2.
Spillere og støtteapparat til Hemnes IL som stilte onsdag 13. september:
Helt til venstre: hovedtrener: Torstein Sørensen.
Bak fra venstre: Robert Drage, Ole Morten Finneide, Roy Kjærstad, Martin Hind Sørensen, Patrick Gustavsen, Johan Grøttebø Hellem, Tobias Sandnes Fredriksen, Ole Martin Akselsen, Oscar Kristensen Brun (materialforvalter), Skjalg Figenschau (trenerassistent).
Foran, fra venstre: Petter Rønning jr., Elias Larssen, Dan-Remy Karlsen, Mats Trulsen, Jørgen Hind Sørensen, Ivar Lifjell, Ole Herman Bergem.

Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M FuruhattVed toref, kl 08:39