LokalAvisa.no > Hemnesværingen mail
 
 
© Tore Furuhatt
Vi vil gjerne høre fra deg, -send tips, hilsninger, og kommentarer til tore.furuhatt@gmail.com
Annonser


Klikk her for kjøpe billett

Klikk her for kjøpe billett

Klikk for å gå til Helgeland Sparebank sitt nettsted
Nyheter 05/11 2017
HEMNES MANNSKOR GIKK I STUDIO
Tekst/foto: Tore M Furuhatt
Foto: Tore M Furuhatt

Sist lørdag (4.11) brukte Hemnes Mannskor en del timer i studio for å spille inn to låter i lag med Igor Kill and the Sitting Bulls. Et prosjekt de har drømt om lenge. Egentlig så man for seg å spille inn en fullverdig CD da man i 2008 gjorde suksess med en felles konsert med bandets musikalske godbiter, der om lag et ti-talls sanger var arrangert for mannskor og band. Men det ble bare med tanken den gang.

Etter om lag 10 år fikk man lyst til å gjøre en ny konsert i lag, og Ulf Skjæran, som sto bak korarrangementene i 2007, arrangerte også flere nye låter i 2015 til den nye konserten. I ettertid fant de to lokale musikalske foretakene ut at de ville fullføre drømmen. Fred Endresen i Studio Nord Mosjøen var mer en villig til å ta i mot i sitt nye, store studio, og sist lørdag var stunden kommet.

Det ble noen trivelige og interessante timer for de 22 sangerne (3 var forhindret fra å være med) i Hemnes Mannskor (pluss dirigent Bjørn Fjeldavli). Det er en møysommelig prosess å spille inn sang og musikk i et studio, og Fred Endresen var som forventet nøye med alle detaljer. Det ble derfor mange runder med de to låtene hemnesgjengen hadde valgt seg til innspillingen. Etter utallige runder med både ”Tåræ og tango” av Holger Christian Sjåvik, og ”Livet og Leken” av Thorleif Larsen, satt låtene til slutt de som et skudd. Fred Endresen var fornøyd og det samme var musikerne da de lyttet gjennom det endelige opptak. Riktignok bare en ubehandlet versjon. Men det låt bra, og vi fikk attpåtil vite at det kom til å låte mye bede når den gode produsenten har fått mixet ferdig det hele.

Går alt etter planen vil det bli mulig for alle som liker Hemnes Mannskor og Igor Kill and the sitting Bulls å skaffe seg denne kulturelle godbiten.

Koret hadde også sørget for en innleid kar som hadde som oppgave å filme hele prosessen, så det blir gjerne både en CD og en DVD når alt er klappet og klart. Forhåpentligvis til Jul på Berget.

Vi tar med et ti-talls bilder fra denne begivenheten.

Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M FuruhattVed toref, kl 16:57