LokalAvisa.no > Hemnesværingen mail
 
 
© Tore Furuhatt
Vi vil gjerne høre fra deg, -send tips, hilsninger, og kommentarer til tore.furuhatt@gmail.com
Annonser


Klikk her for kjøpe billett

Klikk her for kjøpe billett

Klikk for å gå til Helgeland Sparebank sitt nettsted
Nyheter 11/11 2017
PASS PÅ SAKENE DINE I MARINAEN
Tekst/foto: Tore M Furuhatt
Foto: Tore M Furuhatt

Det har forsvunnet to bensintanker fra båter i marinaen nylig, så jeg oppfordrer alle til å sikre sine saker bedre, sier havnesjef Rolf Arne Brendberg til Hemnesværingen.

To båteiere har de seneste dager oppdaget at den løse bensintanken i deres båter har blitt fjernet. Hvem som har gjort det er vanskelig å vite. Det er jo mørkt og med regn og ruskevær er det kanskje lett å foreta seg slike ulovligheter uten at noen ser hva som foregår. Det kan være ungdommer som trenger bensin til sin moped, eller en gjerrigknark som liker å tanke gratis til sin båt. Uansett er det irriterende å bli frastjålet det man har i båten. Og med den nye gangbrua fra parkeringsplassen er veien kort for de som vil gjøre et kupp.

Rolf Arne forteller at det heldigvis har vært lite av denne type hendelser de 22 årene som har gått siden moloen og småbåthavna på Hemnesberget ble tatt i bruk. Kun en eneste båt har blitt stjålet. Det skjedde de aller første årene. Den ble igjenfunnet utbrent på Lovund. De som stjal båten stjal samtidig bensintanken fra en annen båt for å ha nok drivstoff for en langtur. Så var det noen ungdommer som rappet et par røde og grønne lanterner som de prøvde å lage diskolys av. Noen enkelttilfeller av forsvunnet fiskeutstyr har også blitt rapportert opp gjennom årene. Det skjedde også i vår, forteller havnesjefen. – Derfor vil jeg nok en gang oppfordre alle med båt i marinaen om ikke å ha alt slikt liggende lett tilgjengelig. Løse bensintanker er lett å raske med seg, og bør egentlig tas med etter hver båttur. I alle fall nå i den mørke årstid når folk for det aller meste har sluttet å dra på båttur.

Sommerstid er marinen en idyll både natt og dag, og med flere bebodde brygger kan ingen utføre tyveriraid risikofritt.

Foto: Tore M Furuhatt
Ved toref, kl 08:27