LokalAvisa.no > Hemnesværingen mail
 
 
© Tore Furuhatt
Vi vil gjerne høre fra deg, -send tips, hilsninger, og kommentarer til tore.furuhatt@gmail.com
Annonser


Klikk her for kjøpe billett

Klikk her for kjøpe billett

Klikk for å gå til Helgeland Sparebank sitt nettsted
Nyheter 13/11 2017
RÅTT SLIDEGITAR-SHOW
Tekst/foto: Tore M Furuhatt
Foto: Tore M Furuhatt

På lørdagskvelden (11.11) var det igjen duket for nok en musikalsk opplevelse på Jernvaren. En opplevelse av de sjeldne, for ikke å ta for hardt i. For hardt skulle det bli.

Den musikalske godbiten som Hemnes jazzforum denne gang lokket med var Jimmy Ågren og hans medmusikanter fra Umeå. Og denne Jimmy Ågren er ingen hvemsomhelst. Velkjent gjennom et par tiår for heftig og rått spill på sin slidegitar.

Mange av de som nesten fylte opp alle stolene på Jernvaren visste hva de gikk til, men ikke alle. Det er i grunnen litt av spenningen med å gå på live konsert at man ikke helt aner hva man skal få oppleve. Denne gang innfridde ikke forventningene alle som satte seg ned på Jernvaren med et åpent sinn. Det ble en del stoler ledig etter at bandet hadde kjørt første sett og tok en pause. For det ble heftig. Veldig heftig. Jimmy Ågren sparte ikke på kruttet, og de andre tre musikerne la seg også i selene da de satte i gang. De som måtte ha sarte og aldrende øreganger og veletablert tinituss fikk virkelig kjørt seg. Lydnivået var opp mot smertegrensen, og øreproppene som arrangøren hadde lagt frem til fri bruk forsvant raskt fra disken. De som forventet ”normal” blues (hva nå det måtte være?) fikk ikke helt innfridd forventningene.

Derimot var det mange som visste hva de gikk til. De digga åpenbart denne mer rockbaserte og litt bluesaktige musikken som svenskene dundra til med. Hele kvelden.

Det ble veldig mye Jimmy Ågren. Han ”herja” med gitaren og var en sprell levende enterteiner de to timene konserten varte, mens de øvrige tre i bandet jobbet frenetisk for å følge ”sjefen” på hans mange og lange soloprestasjoner. For variasjonens skyld skulle nok flere enn undertegnede ønsket å kunne hørt mer soloinnslag av Rikard From på keyboard. Også Niclas Lundgren på trommer og Rolf Hedquist på bass sto løpet fullt ut uten å få anledning til å briljere på solopartier.

Bildene nedenfor er uten øvrige kommentarer.

Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M FuruhattVed toref, kl 07:26