LokalAvisa.no > Hemnesværingen mail
 
 
© Tore Furuhatt
Vi vil gjerne høre fra deg, -send tips, hilsninger, og kommentarer til tore.furuhatt@gmail.com
Annonser


Klikk her for kjøpe billett

Klikk her for kjøpe billett

Klikk for å gå til Helgeland Sparebank sitt nettsted
Nyheter 14/11 2017
JAZZ TIL FARSDAGS-KAFFEN
Tekst/foto: Tore M Furuhatt
Foto: Tore M Furuhatt

Jernvaren fikk kjørt seg sist helg, med 2 konserter lørdag og 1 på søndag. Da var det Hemnes skolemusikk og Alfhilds balkong som serverte noen jazziga toner og kaffe og kaker slik at far ikke skulle bli snytt for litt stas.

Hemnes skolemusikk med sin dirigent Gerd Sørmo åpnet den lille kosestunden med et lite knippe låter alene. Fortsatt er skolemusikken litt for liten til å klare seg selv, så det er kjekt med noen voksne ”støttekontakter” som spiller i lag med de helt unge. Noen så unge at de kanskje er for aspiranter å regne. Det er artig å se på den spilleglede som lyser ut av ansiktene på de yngste. Som for eksempel et par unge bak trommene. Her har skolemusikken to rytmeholdere som sikkert blir gode å ha fremover. Med enda litt mer trening kan de ganske sikkert bli knallgode.

Skolemusikken og de litt mer tilårskomne ”balkongerne” hadde holdt seminarhelg før de inviterte til sitt arrangement ”Jazz og sånt” på selveste frarsdagen, for det må øves før konsert, det er klart. Jazz er ikke det som unger flest har så nært et forhold til, og kanskje ble noe av stoffet vanskeligere enn det de unge vanligvis spiller. Med så kort tid til å øve inn fellesnummerne var det vel heller ikke så underlig at ikke alt satt helt perfekt. Men som kjent; øvelse gjør mester og det var en fornøyelse å både se og høre ungdommelig pågangsmot og gammel rutine skape noe fint sammen. Som vanlig toppet det seg med Tone Rønning Fjeldavli som rutinert solist på noen glansnummer, og for øvrig slapp et og annet talent til som solist. Det kan fort bli flere stjerner av slikt samarbeid, så det er å håpe på nok rekrutering slik at de yngste har dette tilbudet innen musikk som Hemnes skolemusikk utgjør.

Vi legger ved 7 bilder uten ytterligere kommentarer.

Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M FuruhattVed toref, kl 10:52