LokalAvisa.no > Hemnesværingen mail
 
 
© Tore Furuhatt
Vi vil gjerne høre fra deg, -send tips, hilsninger, og kommentarer til tore.furuhatt@gmail.com
Annonser


Klikk her for kjøpe billett

Klikk her for kjøpe billett

Klikk for å gå til Helgeland Sparebank sitt nettsted
Nyheter 02/12 2017
JUL PÅ BERGET - FØRSTE DAG
Tekst/foto: Tore M Furuhatt

Så var dagen kommen. Jul på Berget var i gang for alvor, fredag 1.desember. Og været var (naturligvis) langt fra så innbydende som man kunne ønske. Likevel ble det stinn brakke da Kulturskolens kunstutstilling ble åpnet av kulturskolens rektor Elisabeth Ødegård klokken 18.00. Utstillingen har elevene selv – i en alder av 7 til 11 år – vært med på å henge opp. De har hatt god plass å boltre seg på, oppe i andre etasje på Prix.

Som seg hør og bør ved en slik anledning var det både sprudlende boblevann i stettglass og levende musikk ved elever ved kulturskolen. Samtidig som man kunne se på alle de flotte bildene, var også en hel liten pepperkakeby utstilt.

På Båtstua var Åshild Blyseth – kjent fra sin gode mat på Wangbrygga i Bardal – i full sving med flere gode hjelpere for å kokkelere de herligste retter. De kunne friste med en diger buffet av velduftende og velsmakende julemat. Både varme og kalde retter var det å velge mellom. Der blir det garantert enda mer folksomt i dag når julemarkedet åpner. Da er det middagsservering og vanlig kafé.

Om kvelden sto fire damer fra Mo på scenen i Jernvaren, eller rettere sagt tre fra Mo og ei fra Hemnesberget. Mari Præsteng og tre venninner har i om lag 10 år drevet med musikalsk standup underholdning på hobbybasis under navnet ”Alt eller ingenting”.

Nedenfor finner du 21 bilder fra Jul på Bergets første dag.

Foto: Tore M Furuhatt

Bilde 1 Kulturskolerektor Elisabeth Ødegård foretok den offisielle åpning av Hemnes kulturskoles kunstutstilling oppe på Prix.


Foto: Tore M Furuhatt

Bilde 2. Elever fra kulturskolen sørget for musikalsk underholdning.


Foto: Tore M Furuhatt

Bilde 3. Selma Yibrah Nilsen var flink på tangentene.


Foto: Tore M Furuhatt

Bilde 4. Merk dere navnet Oliver Bang Skreslett, sa Elisabeth Ødegård, han blir dere å høre mer fra etter hvert. Han spilte blant annet en boogie woogie der fingrene fløy på imponerende vis over tangentene.


Bilde 5. 6. 7. 8. 9. Imponerende kreativitet var det å se på de fantasifulle

Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M FuruhattFoto: Tore M Furuhatt

Bilde 10. Her sørger Eli Solhaug for at det trekkes en vinner av hovedpremien blant de innleverte pepperkakehusene. Alle de andre får dessuten en liten premie for sin innsats.


Foto: Tore M Furuhatt

Bilde 11. Den heldige vinner av hovedpremien på kr. 1000,- ble Torunn og Trond Landfastøien. De hadde laget noen av husene på Lapphella.


Foto: Tore M Furuhatt

Bilde 12. Frank Marstokk er med på ”kokkelauget” som driver Båtstua restaurant i helga. Han sto i oppvasken da vi var innom.


Foto: Tore M Furuhatt

Bilde 13. Åshild Blyseth er kjent for velsmakende mat på blant annet Wangbrygga i Bardal.


Foto: Tore M Furuhatt

Bilde 14. Mye godt å velge i selv om man ikke skal spise mat fra buffeten.


Foto: Tore M Furuhatt

Bilde 15. Fire spisegjester som koste seg med masse god julemat. Mai Britt Karlsen, Kurt Karlsen, Øyvind Osmo og Ragne Præsteng Osmo.


Foto: Tore M Furuhatt

Bilde 16. Konferansier Petter Rønning jr. sa før han introduserte ”Alt eller ingenting” på Jernvaren at det er fantastisk at Hemnesberget har fått enda en festival. Dette er tredje året med Jul på Berget, og for å få til slikt må det ildsjeler til. Bak denne førjulsfestivalen og julemarkedet står det kvinner bak, og vi gir dem applaus for tiltaket.


Foto: Tore M Furuhatt

Bilde 17. Jentegruppa ”Alt eller ingenting” har gjennom 10 år blitt populær på Mo med sine morsomme, og til dels frekke tekster, og opptrer stadig oftere. Fra venstre: Mari Præsteng, Cathrine Varem, Malin Toft, Hilde Rønningsen.


Foto: Tore M Furuhatt

Bilde 18. De fire damene fikk latteren frem utover i showet sitt. Synd at ikke Jernvaren var fylt til randen, for dette var en artig – og musikalsk – forestilling langt flere burde fått med seg. Var det været eller det faktum at det har vært tett med gode konserter og musikalske opplevelser på Hemnesberget i det siste?


Foto: Tore M Furuhatt

Bilde 19. Mari Præsteng i sin sjarmerende lampeskjermkreasjon.


Foto: Tore M Furuhatt

Bilde 20. Hilde Rønningsen sørget for passe komp på gitar og ukulele.


Foto: Tore M Furuhatt

Bilde 21. Mari Præsteng viste seg som en habil blokkfløyteartist.

Ved toref, kl 10:11