LokalAvisa.no > Hemnesværingen mail
 
 
© Tore Furuhatt
Vi vil gjerne høre fra deg, -send tips, hilsninger, og kommentarer til tore.furuhatt@gmail.com
Annonser


Klikk her for kjøpe billett

Klikk her for kjøpe billett

Klikk for å gå til Helgeland Sparebank sitt nettsted
Nyheter 03/12 2017
JULEMARKEDET OFFISIELT ÅPNET
Tekst/foto: Tore M Furuhatt
Foto: Tore M Furuhatt

Først under Jul på Bergets andre dag åpnet selve julemarkedet. I år var det tredje gang denne nye førjulsfestivalen arrangeres, og da er det man kan begynne å kalle det en tradisjon. Tradisjoner skal man holde på, og derfor var det naturligvis regn i luften når denne begivenheten for at folk – både fjern og nær – skulle lokkes ut av godstolen til gode opplevelser på Hemnesberget.

Og tradisjonen tro var det ordfører Christine Trones som sto for den offisielle åpningen av julemarkedet. Det foregikk denne gang ved småbåthavna og Havnehagen. Midt på plenen har årets hovedkomite fått satt opp et fagert juletre, pyntet med hjemmelaget juletrepynt for utendørsbruk, og tenning av lysene på treet skulle markere at markedet var åpnet.

Christine Trones holdt en lystig tale, og værgudene holdt kranene så godt som helt avskrudd. Været var ikke så ille. Ordføreren syntes det var stor stas å få være med på begivenheten, og roste damene bak hele Jul på Berget for å ha skapt et så flott arrangement. Hun fortalte at noen dager tidligere var hun sørpå i et møte, og der traff hun ordføreren i Vennesla. Denne fortalte at hele formannskapet i deres kommune skulle dra til Tyskland for å studere fenomenet ”julemarked”, for de hadde lyst til å få til noe lignende i sin kommune. – Da kunne jeg med stolthet fortelle at jeg om få dager skulle ha æren av å åpne et julemarked hjemme i Hemnes for tredje gang. Vi trenger ikke dra på studietur for å få til noe slikt, når vi har så driftige og kreative folk som bare gjør det uten å sende formannskapet på studietur.

Dermed kom lysene på i den nye julegrana denne helga. Den ”riktige” julegrantenninga vil foregå på Torget i dag, søndags ettermiddag. Akkurat som det har blitt gjort i mange tiår her på Hemnesberget.

Bilde 1. Ordfører Trones hadde for anledningen tatt på seg det flotte ordførerkjedet som gullsmed Merete Mattson har laget.

Bilde 2. Petter Rønning jr. innledet seansen og introduserte ordføreren. Før hun slapp til overrakte Rønning ordføreren en liten gave fra arrangørene, et sitteunderlag i ull med logoen til Jul på Berget som motiv. Laget av Anne Lise Larsen på Kråkeslottet.

Bilde 3. Folk sto langs gangveien ved marinaen og overvar åpningstalen.

Bilde. 4. Ei pyntet julegran på plenen ved Båtstua er ment å skulle bli et fast innslag i de kommende Jul på Berget.

Bilde 5. 6. Ove Jakobsen bor nært dette nye juletreet på Hemnes. Han har god oversikt fra stua, og sendte oss et par bilder han tok under begivenheten i går formiddag kl. 11.00 (lørdag 2.12). Det er utrolig hva som dukker opp når man zoomer kraftig

Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M FuruhattVed toref, kl 07:19