LokalAvisa.no > Hemnesværingen mail
 
 
© Tore Furuhatt
Vi vil gjerne høre fra deg, -send tips, hilsninger, og kommentarer til tore.furuhatt@gmail.com
Annonser


Klikk her for kjøpe billett

Klikk her for kjøpe billett

Klikk for å gå til Helgeland Sparebank sitt nettsted
Nyheter 06/12 2017
DA KOM JULESTEMNINGEN
Tekst/foto: Tore M Furuhatt
Foto: Tore M Furuhatt

Til tross for værgudenes iherdige forsøk på å ødelegge julestemningen under førjulsfestivalen ”Jul på Berget” sist helg på Hemnesberget, ble temmelig mange fylt av varm og god julestemning da de var på konserten ”Anna Anitas jul” i Hemnes kirke lørdags kveld. Om ikke kirka var fullsatt til siste plass, var det neimen ikke langt unna. Folk kjente rett og slett sin besøkelsestid, og lot drittvær være drittvær. De ville oppleve gullstrupen fra ”Berget” med fire dyktige musikere i ryggen. Og ikke minst; et stort kor med friske barnestemmer.

Konserten åpnet varmt og vakkert med ”Det lyser i stille grender” med Anna Anita og bandet, og da var stemningen satt. Så kom en hel ”hær” små korister marsjerende inn fra bak i kirka og stilte seg pent og pyntelig opp på sangerbenkene. Elever fra 1 til 4 klasse ved Hemnes sentralskole har før vist at de kan synge, og snart fyltes det store kirkerommet av herlige barnestemmer, Anna Anita og bandet i sangen ”Ei stjerne skinner i natt”. Til og med en flink solist fra 3.klass i Ingrid Brennhaug Sjøvold,og i lag med Anna Anita. Da prikket det i gåsehuden på flere enn undertegnede. De unge sangerne viste også stor sangglede da de fulgte opp med ”Julenissen kommer i kveld”. Gjestemusiker Anna Frithjofsen på saksofon ga det hele et ekstra pluss, før det muntre gikk over i mer melankolsk stemning i Maria Haukaas Storengs ”Kviskre ei bønn” i lag med barnestemmene. Vakkert er bare fornavnet.

At Tor-Petter Aanes steppet inn for Sigrid Brennhaug som gjestesanger var med på å skape like store forventninger foran denne førjulskonserten som om Brennhaug skulle vært med slik som i fjor. Vi kom midt ut i konserten før den store stemmen fra Korgen slapp til. Og når han slapp til for alvor var det ikke i hvilken sang som helst. Tor-Petter tok selv plass ved flygelet og sang ”Julekveld”, før det tok helt av i en duett.. I intens samsang med Anna Anita i ”The Prayer” fikk vi et av kveldens absolutte høydepunkt.

Det ble mer barnekor, heldigvis, for det er lite som er hyggeligere en barn som lever med i sangene de fremfører så hjertelig. De var fortsatt like friske og flinke når de kom opp på podiet for andre gang, ledet og dirigert av Eli Thommesen. De kunne sine saker utmerket på de kjente og kjære sangene ”Vi tenner våre lykter”, ”Himmel på jord” og ”Jeg så mamma kysse nissen”. Den sistnevnte sangen fikk mange barneansikter i koret til å smile litt ekstra.

Da konserten nærmet seg slutten fikk vi nok et magisk øyeblikk. ”O Holy Night” med Anna Anita og Tor-Petter Aanes ville gått rett hjem også langt uten for deres ”hjemmebane”.

Folk gav ikke så lett slipp på den gode førjulsstemningen i Hemnes-kirka, og de trampeklappet seg til et ekstranummer, som ble reprise på ”En stjerne skinner i natt”, med alle involverte på podiet.

De fire musikerne på årets ”Anna Anitas jul” var i år som i fjor Lars Erik Drevvatne på flygel, Johan Reinåmo, bass, Jørgen Straumfors på gitar og Lars Kristian Sjøvold på slagverk.

Vi legger ut 10 bilder uten ytterligere kommentarer.

Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M FuruhattVed toref, kl 12:25