LokalAvisa.no > Hemnesværingen mail
 
 
© Tore Furuhatt
Vi vil gjerne høre fra deg, -send tips, hilsninger, og kommentarer til tore.furuhatt@gmail.com
Annonser


Klikk her for kjøpe billett

Klikk for å gå til Helgeland Sparebank sitt nettsted
Nyheter 07/12 2017
STEMNINGSFULL AVSLUTNING
Tekst: Tore M Furuhatt. Foto: TMF og Petter Rønning jr (2 bilder av mannskoret)
Foto: Tore M Furuhatt

Årets ”Jul på Berget” ble avsluttet på vakkert vis med ”Vi synger og spiller julen inn” i en godt besøkt Hemnes kirke om kvelden, søndag 3.desember. En gratiskonsert der man i stedet for å betale billett kunne gi en frivillig pengegave til Hemnes skolemusikk ved utgangen etter konserten.

De som sørget for en passelig dose julestemning var de to korene fra Hemnesberget, og noen barn fra Hemnes kulturskole.

Først ut var Hemnes Mannskor med sin dirigent Bjørn Fjeldavli. De åpnet med ”Lovsang” av Ludvig van Beethoven, som nok ikke er en julesang, men som tittelen sier; en mektig lovsang. Deretter kom ”Deilig er jorden”, ”Den fagreste aften”, ”Det hev ei rosa sprunge” og ”Julesang”. Fra kompetent hold fikk koret positive kommentarer etterpå.

Så var det tid for kveldens mest sjarmerende innslag. Lille Selma spilte en julesang på det store flygelet (usynlig for fotografen), og kom fint fra sin debut i kirka. Hennes søster Leona spilte deretter ”Julekveldsvise” på saksofon. Og til slutt var det tid for ”Deilig er jorden” tostemt på trompet med Ingrid og Vie.

Etter disse talentfulle ungene var det damekoret HeKS sin tur. Med fin balanse og homogen klang i kirkerommet fikk publikum ta del i ”Jul, jul, strålande jul, ”Du grønne glitrende tre, go’dag” i en versjon av selveste Grieg, Terje Nilsens ”Hjem til jul” og til slutt ”Julenatt” av Ingvild Koksvik. Kirken er utvilsom det beste konsertlokalet vi har på Hemnesberget, der spesielt kor a capella kommer langt bedre til sin rett enn for eksempel på Jernvaren.

Så var det duket for å slå sammen mannskoret og damekoret. Da nærmet man seg et solid blandakor med nesten 40 sangere. De fleste blandakor har alt for få herrestemmer i forhold til damer. Med omtrent halvt-om-halvt med dame- og herrestemmer ble dette store koret et velbalansert blandakor, noe som faktisk er sjelden kost her omkring.

Felleskoret lød mektig og godt avstemt stemmene i mellom, det fikk man etterpå høre fra flere ”fagfolk” i publikum. Blandakoret sang fire sanger. Deriblant ”Sett meg til innsigla”. En helt ny sang av Iver Kleive (fra Iver Kleives CD ”Juleevangeliet”) arrangert for blandakor av HeKS sin faste dirigent Ulf Skjæran. Han dirigerte alle sangene til felleskoret med stø hånd.

Da siste tone ebbet ut, og ”Jul på Berget” var over for denne gang, bega folk seg ut i det som viste seg å være en nydelig fullmånekveld (litt mindre enn full). - Ja, ja, så var værgudene blitt mildere stemt når førjulsfestivalen omsider var slutt.

Legger ved 5 bilder fra begivenheten, uten noe bilde av blandakoret, dessverre. Kamera ble plutselig livløst (men har kommet seg nå).

Foto: Petter R jr


Foto: Petter R jr


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M FuruhattVed toref, kl 16:04