LokalAvisa.no > Hemnesværingen mail
 
 
© Tore Furuhatt
Vi vil gjerne høre fra deg, -send tips, hilsninger, og kommentarer til tore.furuhatt@gmail.com
Annonser


Klikk her for kjøpe billett

Klikk her for kjøpe billett

Klikk for å gå til Helgeland Sparebank sitt nettsted
Nyheter 16/12 2017
FJÆR I HATTEN OG PENGER I POTTEN
Tekst/foto: Tore M Furuhatt

Hemnes jazzforum går et nytt år i møte med solid vind i ryggen.

Etter å ha opplevd tidenes høst hva kvalitetskonserter på Jernvaren angår, har neppe Hemnes jazzforum tenkt å legge opp til roligere tider. De står på og har allerede rettet blikket fremover, og da ser de ikke bare mot neste år, men flere år frem i tid.

Deres imponerende arbeid bærer frukter så det holder. Nå melder den utrettelige jazzklubben på Hemnesberget at de har fått viktige signaler og stor anerkjennelse fra Kulturrådet i form av penger. Ikke bare for neste år, men for 3 år fremover. Bevilgningen lyder på at Kulturrådet gir Hemnesjazz 250 000 kroner i 2018, 275 000 i 2019, og 300 000 i 2020. Dette gir trygghet for den videre drift, og ei solid plattform å arbeide med nye planer for både Jernvaren og Hemnesjazz.

Dette forplikter, og vi som er så heldige å få ta del i det Hemnes jazzforum skaper begynner allerede å ”få fot” for de kommende konserter på Jernvaren, og ikke minst; de kommende jazz- og bluesfestivalene på lille, men akk så dedikerte Hemnesberget.

Hemnes jazzforum drives – for de som ikke allerede vet – helt på frivillig innsats, og det er bare å ta av seg hatten for det dyktige styret til jazzklubben. Det de gjør blir lagt merke til langt utenfor ”bygrensa” på Åsen. Siden de ble kåret til Norges beste jazzklubb i 2016 har de så visst ikke hvilt på laurbærene, og Jernvaren har vist seg som et utmerket sted for mer enn jazzkonserter. Blant annet mer festpregede arrangementer, både for åpne og lukkede arrangementer.

To nye og nært forestående fester i forbindelse med julen er nå på plakater rundt om på stedet.

Fredag 22.12 er det duket for Heimkommarfest (18-årsgrense) med DJ Hywaka som den som skal skape feststemning (fra kl. 22.00). Vi tipper fullt hus med høy ungdomsfaktor (se banner-annonsen).

Ut i romjula blir det kanskje litt mer voksent publikum når Freak står på scenen. Dette skjer 2. juledag klokken 22.00 (se egen plakat i spalten Lag og foreninger).

Vi i Hemnesværingen gleder oss over tildelingen av penger fra Kulturrådet, og tar et par tilbakeblikk med et par historiske bilder.

Bilde 1.
Daværende ordfører Kjell Joar Petersen Øverleir klipper av en streng på bassgitaeren for å markere den offisielle åpningen av Jernvaren den 13.9 2014, mens Hans Petter Skjæran og Marte Præsten følger fornøyd med.

Bilde 2.
Brynjar Rasmussen (fra Nordnorsk jazzforum) har nettopp overlevert blomster, verbal ros, og et diplom da han var budbringer på vegne av Norsk jazzforum 28. januar 2016 da Hemnes jazzforum ble kåret til Norges beste jazzklubb 2016. Hans Petter Skjæran med blomstene, og Magnar Skreslett med diplomet. I tillegg til blomster og heder fulgte det med kr. 25.000,-

Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M FuruhattVed toref, kl 17:42