LokalAvisa.no > Hemnesværingen mail
 
 
© Tore Furuhatt
Vi vil gjerne høre fra deg, -send tips, hilsninger, og kommentarer til tore.furuhatt@gmail.com
Annonser


Klikk her for kjøpe billett

Klikk her for kjøpe billett

Klikk for å gå til Helgeland Sparebank sitt nettsted
Nyheter 18/12 2017
LOT VM VÆRE VM - OG SANG JULA INN
Tekst: Tore M Furuhatt Foto: Torhild Furuhatt
Foto: Tore M Furuhatt

Hemnes Mannskor sang jula inn i Bleikvassli kirke i går, midt under finalen i håndball-VM. Det gjorde kanskje sitt til at ikke riktig alle sitteplasser i kirka var besatt. I ettertid oppdaget nok mange bleikvassliværinger at de heller skulle vært og hørt på mannskorets julekonsert enn å oppleve det forsmedelige nederlaget Norges yndlinger fikk mot Frankrike.

Innledningsvis bedyret dirigent Bjørn Albert Fjeldavli at koret heretter skulle bli flinkere til å styre unna disse viktige VM-finalene (og EM) på akkurat denne søndagen i desember, som Norge har for vane å havne i.

Atmosfæren i kirka var nok betydelig mer avslappet og koselig enn den neglebitende spenningen folk på de hjemlige arenaer måtte lide seg gjennom. Stemningen både inne i kirka og ute var av beste ”julemerke”, og åpningslinja i ”Julesang” passet utmerket slik været var i går: ”Nu daler ned i fra himlen blå, små hvite flagrende dryss”.

For andre året på rad tok altså Hemnes Mannskor med seg nærmere et tjuetalls sanger av sitt store julerepertoar og dro til Bleikvasslia og holdt julekonsert i Bleikvassli kirke ei uke før jula ringes inn for alvor. - Det begynner å nærme seg en tradisjon, og når dere kommer tilbake neste år kan vi begynne å kalle det en tradisjon, fikk koret høre fra arrangørene da de var ferdig med konserten og på tur hjem.

At bleikvassliværingene satte pris på besøket beviste de med ei solid bevertning i pausen midt i konserten. Da vartet de opp med mengder av både kamkake, vafler, boller og bløtkake, servert i menighetsalen for både koristene og publikum.

Bildene av Hemnes Mannskor med dirigent Bjørn Fjeldavli i Bleikvassli kirke 17. desember er tatt av Torhild Furuhatt. Hemnesværingens faste fotograf var opptatt på annet hold.

Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M FuruhattVed toref, kl 09:24