LokalAvisa.no > Hemnesværingen mail
 
 
© Tore Furuhatt
Vi vil gjerne høre fra deg, -send tips, hilsninger, og kommentarer til tore.furuhatt@gmail.com
Annonser


Klikk her for kjøpe billett

Klikk her for kjøpe billett

Klikk for å gå til Helgeland Sparebank sitt nettsted
Nyheter 02/01 2018
NYTT ÅR FOR HEMNESVÆRINGEN
Foto: Tore M Furuhatt

Da er striskjorta kommet på, og den første havrelefsa fortært – sånn symbolsk sagt. Vi har gjort unna ei tradisjonsrik og fin jul- og nyttårshelg her på Hemnesberget. Jula ble kritthvit og fin, slik vi gjerne ønsker den skal være.

Det er derfor litt forunderlig at kommunen ikke kunne unne innbyggerne den lille luksus det ville ha vært å ha gatelysene tent hver natt i denne feststemte perioden. Man kunne vel hatt råd til å la gatelysene brenne de 6 nettene dette gjelder, og ikke slukket julaftensnatta og nettene i romjula, pluss nyttårsnatta? Men nei. Her gikk det i svart på samme vis som resten av årets netter, unntatt natt til lørdager og natt til søndager. Ikke noe forskjell.

Heldigvis lyste de mange lysene til ”Jul på Berget” godt opp ved småbåthavna og i Sjøgata på Hemnesberget også de nettene kommunen slukket gatelyktene. Det var det mange som var takknemlig for på nyttårsaftenen. Kommunens sparetiltak stengte av gatelysene presis klokken 24.00 også på denne spesielle kvelden, slik det ble gjort på julaftenen. Folk måtte rusle hjem i mørket fra diverse jule- og nyttårsfeiringer.

Men det hindret altså ikke at det gnistret og smalt sterkt og vakkert over ”Berget”. Noen mente at det aldri har vært avfyrt mer fyrverkeri enn denne nyttårsaftenen på Hemnes da vi forlot 2017 og steg inn i 2018. Skal vi ta det som et tegn på optimisme og god tro på fremtiden blant hemnesværingene? At hjørnesteinsbedriften Trenor sin overgang til å være en bedrift fullt og helt innlemmet i Natre-kjeden fra årsskiftet kommer til å skape vekst og velstand for flere hemnesværinger?

Vi håper og tror det. Da er det langt vanskeligere å se for seg velstand og vekst for Hemnesværingen. Nettavisen Hemnesberget Vel etablerte i 2001. Vi har nå lagt 16 såkalte ”driftsår” bak oss. Vi har publisert et sted mellom 7000-8000 artikler. Hvor mange bilder som samtidig er publisert vites ikke, men kan med stor sannsynlighet anslå å ha passert 50.000 med god margin.

Dette tilbudet kommer ikke til å fortsette i 16 nye år, såpass må vi kunne spå, selv om det er vanskelig å spå om fremtiden. Ser vi kun ett år frem i tid er det tilstrekkelig for undertegnede. Om vi klarer å opprettholde aktiviteten enda et år, er det mer enn nok fremtidssyn. Vi har de seneste årene på mange forskjellige vis prøvd å få flere med på denne dugnaden, men uten resultat må vi vel innrømme. Skulle det befinne seg en eller flere med litt skrivekløe der ute, er vi overmoden for å motta drahjelp i 2018.

For ordens skyld ble nærmere 30.000 av sidene våre åpnet i desember, så det er fremdeles bra interesse for tiltaket til Hemnesberget Vel.

Foto: Tore M FuruhattVed toref, kl 10:25