LokalAvisa.no > Hemnesværingen mail
 
 
© Tore Furuhatt
Vi vil gjerne høre fra deg, -send tips, hilsninger, og kommentarer til tore.furuhatt@gmail.com
Annonser


Klikk her for kjøpe billett

Klikk her for kjøpe billett

Klikk for å gå til Helgeland Sparebank sitt nettsted
Nyheter 10/01 2018
JULA VARER HELT TIL PÅSKE
Tekst/foto: Tore M Furuhatt
Foto: Tore M Furuhatt

Hemnes Mannskor fikk ikke tid og anledning til å avlegge Hemnesberget omsorgssenter et besøk før jul, og rettet på dette med et besøk 9 dager inn i det nye år.

- Vi har jo hatt som tradisjon i mange år å synge her på kantina enten før jul eller første juledag, men denne jula så ble det ikke mulig for oss å gjøre det, sa dirigent Bjørn Fjeldavli, da et noe redusert kor sto klar i kantina i halvsyvtiden i går kveld. – Vi har jo mange pensjonister og andre reiseglade med i mannskoret, så vi er sjelden fulltallig når vi skal opptre, og vi er derfor en god del mindre mannskap enn vanlig her i kveld, sa dirigenten blant annet da han forklarte hvorfor man kom på besøk lenge etter at jula var over. – Det er nå ikke tyvendedags jul ennå, så det går helt fint, ble det kvikt replisert fra en av beboerne som satt klar og venta på den forsinkede julekonserten.

Koret sang 13 julesanger på rekke og rad. Deriblant var de fleste kjente og kjære julesanger som ”Det hev ei rosa sprunge” og ”Du grønne glitrende tre god dag”, men også mindre kjente som ”Den fagreste aften” og ”Nå vandrer fra hver en verdens krok”. Da koret avsluttet – som seg hør og bør - med ”Deilig er jorden” etter en snau time med sin lokale kulturformidling, var det tid for beboerne å komme seg tilbake til sine respektive avdelinger for kveldsmat. På veien ut fikk koristene mange fornøyde takksigelser fra de eldre med på veien mot korets faste øvingskveld på Olsenhågen.

Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M FuruhattVed toref, kl 08:46