LokalAvisa.no > Hemnesværingen mail
 
 
© Tore Furuhatt
Vi vil gjerne høre fra deg, -send tips, hilsninger, og kommentarer til tore.furuhatt@gmail.com
Annonser


Klikk her for kjøpe billett

Klikk for å gå til Helgeland Sparebank sitt nettsted
Nyheter 12/01 2018
LÆRERINNEKLUBB I 45 ÅR
Tekst/foto: Gisle Urvik

Vi tar sjansen på å bruke det gamle hedersordet lærerinne om de åtte damene som i gjennomsnitt møtes en gang i måneden. Fem av damene har vært med hele tiden helt tilbake til 1972. Tiden tatt i betraktning er det kanskje ikke så rart at det ble en del diskusjon i gruppen om når oppstarten egentlig var, men til slutt ble man da enige.
I dag er alle åtte blitt pensjonister. Noen har nytt pensjonisttiden i mange år allerede, mens andre så vidt har avsluttet sin lærerkarriere.

Møtene er helt uten dagsorden, og alle har anledning til å ta opp det tema de måtte ønske. Men en gjenganger er huskjøp/-salg på Hemnesberget.
Fast innslag på møtene er loddsalg der vertinnen gir gevinsten. Pengene går til turer. Denne gangen er det snakk om Aga på Vega og om hvem som kan bo på dobbelt-rom eller hvem som vil husere for seg selv på enkelt-rom.

Forresten, det er gjort ett vedtak på alle disse årene: Det skal alltid serveres rødvin til maten! Vi vet ikke om det er den som gjør damene så milde, men ingen skal ha blitt sur eller fornærmet på alle disse årene og gått hjem.

Bilde 1: Ikke lett å samle åtte reiseglad damer, men denne gangen var alle på plass.
Fra venstre: Gerd Rønning, Torunn Landfastøien, Hendy Svenning, Ellen Granhaug, Ada Graven, Ellen Abelsen, Bjørg Semundset og Ingrid Urvik (kveldens vertinne).

Bilde 2: Dette er regnskapsboka! Som vi ser er navnet "Klubben"! Det er det som er navnet, forsikrer de alle. For tiden er Ingrid kasserer, og det har hun vært siden 1.2 1982!

Foto: Gisle Urvik


Foto: Gisle UrvikVed toref, kl 16:50