LokalAvisa.no > Hemnesværingen mail
 
 
© Tore Furuhatt
Vi vil gjerne høre fra deg, -send tips, hilsninger, og kommentarer til tore.furuhatt@gmail.com




Annonser


Klikk her for kjøpe billett

Klikk for å gå til Helgeland Sparebank sitt nettsted
Nyheter 28/01 2018
SPARKEPIKENE
Tekst/arkivbilde: Tore M Furuhatt
Foto: Tore M Furuhatt

Etter en del dager med lett snøvær og ingen strøbiler, har sparkføret vært upåklagelig. Dermed får både ung og gammel anledning å bruke sparken som støtte og fremkomstmiddel. Alt etter behov.

I solskinnet i går traff vi flere ”sparkepiker” i Hemnes-gatene. Noen med spark som fremkomstmiddel på en handletur, mens andre var ute på en liten mosjonsrunde (det ser ut til at det er mest damer som benytter spark, foruten mange barn).

Et par av dem var hyggelig nok til å godta at de ble tatt bilder av for bruk på Hemnesværingen. Arna Bang Skreslett og Aud Johannesen benytter nesten alltid spark når sparkføret er så fint som nå.

Men måten veiene blir sandstrødd her på ”Berget” når mildvær fører til enda glattere underlag enn hardpakket snø, gjør jo at det ikke alltid er like greit med spark. Da blir veiene raskt omgjort til ”grusvei”. Også når det blir kjørt med veiskrape på hardpakket snø kan sparkføret forringes betydelig. Gammel sand graves da opp, og sparken glir langt dårligere, det er de to skjønt enig om. – Men vi får bare nyte været og sparkføret når det er som nå.

Lenger opp kunne ”sparkepikene” se vakre Hemnes kirke omkranset av trær fulle av rim, slik det var mye av rundt omkring på Hemnesberget.

Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt



Ved toref, kl 12:38