LokalAvisa.no > Søndre Senniens Budstikke søk   mail
 
 
Nyheter 01/02 2018
Rekling i snart hundre år!

Årets rekling e klar i Skrolsvika

I Skrolsvik har det iallefall vore produsert rekling sia 1922. Då overtok Torgersan fiskebruket i bygda.
Det blei sikkert laga rekling før den tid, men sia 1922 har Torgersen-familien laga rekling.
Rekling e litt enkelt forklart kveita som e skoren i strimla og tørka, og nevnes allereia hos Petter Dass som en delikatesse som va meget populær blant bergenseran når nordfarsjekten kom til byen.

- Det e artig å kunne videreføre en slik matkunst, sei han Gunnar Torgersen.
Han synes det e flott at folk fortsatt etterspør rekling. Han har laga rekling i 20 år no.
- Litt spesielt med rekling, - den inneholde kun en ingrediens, - nemlig kveita. Ingen salt, og intet annet
Ved hnn, kl 22:31
 
Melding til redaktøren
Fra:
Min emailadresse:
Beskjed:
Søk i artikler
Søkeord: