LokalAvisa.no > Søndre Senniens Budstikke mail
 
 

Klikk her for:
Mail til Budstikka eller for Søk i Lokalavisa.no



Nyheter 01/02 2018
Rekling i snart hundre år!

Årets rekling e klar i Skrolsvika

I Skrolsvik har det iallefall vore produsert rekling sia 1922. Då overtok Torgersan fiskebruket i bygda.
Det blei sikkert laga rekling før den tid, men sia 1922 har Torgersen-familien laga rekling.
Rekling e litt enkelt forklart kveita som e skoren i strimla og tørka, og nevnes allereia hos Petter Dass som en delikatesse som va meget populær blant bergenseran når nordfarsjekten kom til byen.

- Det e artig å kunne videreføre en slik matkunst, sei han Gunnar Torgersen.
Han synes det e flott at folk fortsatt etterspør rekling. Han har laga rekling i 20 år no.
- Litt spesielt med rekling, - den inneholde kun en ingrediens, - nemlig kveita. Ingen salt, og intet annet
Ved hnn, kl 22:31