LokalAvisa.no > Hemnesværingen mail
 
 
© Tore Furuhatt
Vi vil gjerne høre fra deg, -send tips, hilsninger, og kommentarer til tore.furuhatt@gmail.com
Annonser


Klikk her for kjøpe billett

Klikk for å gå til Helgeland Sparebank sitt nettsted
Nyheter 02/02 2018
HEKSENE BLE PARTYDAMER
Tekst/foto: Tore M Furuhatt
Foto: Tore M Furuhatt


De sangglade damene i HeKS – uhøytidelig kalt heksene – sprudlet som fortryllende partydamer på konserten i aulaen torsdags kveld (1.2). Det kom til fulle til uttrykk da andre avdeling åpnet etter en kaffe- og loddpause da det godt etablerte damekoret startet opp med en gøyal sceneopptreden med sangen ”Rum and Coca-Cola”.

Men åpningen av konserten sto i alle fall i heksenes tegn. Det sørget sjefsheksa Ragnhild Johannesen for. Hun er både sjef og kasserer for Hemnesberget kvinnelige sangensemble (derav forkortelsen HeKS). Ragnhild troppet nemlig opp foran en så godt som fullsatt aula iført heksehatt, rødt hår og løs-nese, og ønsket velkommen til en konsert der temaet og den røde tråd var KVINNFOLK. De 16 utvalgte sangene var i all hovedsak enten skrevet av, til eller for kjente damer, eller fremført av enda mer kjente damer.

Dermed var den uhøytidelige tonen satt. Ragnhild kunne ta av seg heksekostymet og dirigent Ulf Skjæran satte deretter de 20 kordamene i gang med ”Natural Woman” av Carol King og Gerry Goffin. En sang HeKS har hatt på repertoaret ei tid, og som de behersker til fulle. – De naturlige syngedamene er på ingen måte i ferd med å bli gamle. Heller ikke HeKS. Det nærmer seg 10 år siden etableringen i 2009. Så visst ingen alder å bli fortvilt over.

Likevel var sang nummer to en intens bønn om å beholde sin ungdom og virilitet. Arne Bendiksen ville sikkert vært godt fornøyd med fremførelsen av ”La meg være ung”, arrangert av Ulf Skjæran.

Koret tok seg så en kvikk tur med drosje i ”Big yellow taxi” og svinset etterpå i vei med en sang Ella Fitzgerald har gjort udødelig: ”A tisket a tasket”. Her svinset de sine hotte damevesker mens de formidlet sangen på utmerket vis. I sluttakkorden haglet det med damevesker i retning av dirigenten. – Eg ga bekjed om at de som ha vøre hainbaillspælleræ ikkje fækk kast væsken dein hær veien, sa Ulf etterpå, der han sto i en haug av allehånde damevesker, før han fortsatt: - Den neste sangen er av det nordiske svaret på Monty Pyton, fem år før den legendariske humorgjengen Monty Pyton var i gang med sine ablegøyer. Svenskene Hasse Alfredson og Tage Danielson har skapt neste låt som er ”At angøra en brygga” som også var tittelen på en absurd film en gang for lenge siden.

Før den obligatoriske kaffepausen sørget damene for topp stemning med sangen ”Its my party”. Ikledd partyhatter og godt humør gjorde kvinnesangensemblet seg klar med et kjapt ”kostymeskifte”, noe som ga Ulf et innspill til å kommentere på sitt slentrende vis: - Dæm har ikkje øvd på å ta på seg disse hattene!

Etter en kaffepause med haugevis av godmat og ditto lodder og gevinster var tiden altså kommet for å fortsette partystemningen med tidligere nevnte ”Rum and Coca-Cola”, før de oppildna damene roet ned med nydelige ”My funny Valentine”, delikat harmonisert av Kirby Shaw. Har notert Mg+ i margen, for den var etter undertegnedes mening av typen gåsehudopplevelse.

Så kom det nok en Ulf-kommentar etter neste sang som var ”I will survive” av Gloria Gaynor. – Eg fækk ikkje gjennomslag for at de sku ta på seg hår ala Gloria Gaynor når de sang dein her sangen. – Men vi i salen ville sikkert syntes det hadde vært gøyalt!

Kveldens andre norske sang var en ekte Prøysen-vise, arrangert av Ulf Skjæran selv. ”Trassvisa hennes Tora” var et pent stykke arbeid. Kanskje flere norske ”kvinnfolk” skulle sluppet til på konserten ”Kvinnfolk”?

Det kom litt rusk i forgasseren da jentene skulle starte på Irving Berlins velkjente ”What’ll I do”, men jentene kom i gang og gjennomførte i fin stil. Kanskje kornervene kom litt i ulage av den omstarten, for også på neste låt – ”Sweet dreams” – måte koret restarte. Men slikt smårusk er ikke noe å ta på vei for, og kordamene sang plettfritt videre på ”Svette drømmæ” – som Ulf sa han pleide å kalle sangen.

Som om ikke damene var varme nok etter stor innsats kvelden gjennom, ba de om litt ekstra varme da de sang ”Keep me warm” av Ida Maria Børli Sivertsen i Ulf Skjærans fine arrangement. – Vi måtte jo ha med en låt av Ida Marie, og da valgte vi en rolig ballade fremfor hennes mer rocka og bråkete sanger, sa Ulf Skjæran om sangen.

Siste låt i rekken av de 16 utvalgte ”kvinnfolk-låtene” var ”Ain’t no mountain”. Et glimrende avslutningsnummer på en vel anvendt kveld for kor-opplevelse, før det var litt blomsterdryss til både dirigent og korleder, og til Petter Rønning jr. for lyd og lys, og til Tom Horseng for diverse hjelp. Før publikum kunne gi slipp på koret fikk de som ekstranummer sangen ”It’s my party”, og dermed var partyet definitivt over.

Vi legger ut 14 bilder nedenfor fra konserten uten ytterligere kommentarer.

Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M FuruhattVed toref, kl 12:35