LokalAvisa.no > Søndre Senniens Budstikke mail
 
 

Klikk her for:
Mail til Budstikka eller for Søk i Lokalavisa.noNyheter 06/02 2018
200 skoleelever feira Samefolkets dag

Dagen startet med heising av det samiske flagget utenfor natur- og kultursentret.
Alle foto: Rosita Nyheim
tekst: Truls Nilsen


I dag har Senja Sameforening, Midt-Troms Museum og Ånderdalen Nasjonalpark markert Samefolkets dag på Sឞa - Senja natur- og kultursenter. Det var besøk av nesten 200 skoleelever fra 4. klassetrinn ved grunnskoler i Lenvik, Tranøy, Torsken og Berg. Gjennom stasjonsundervisning fikk elevene kjennskap til den samiske kulturen, eksempelvis lassokasting og opplæring i båltenning.


Elevene fikk blant annet opplæring i hvordan man skal tenne opp et bål.

Elevene fikk også historier knyttet til den samiske kulturhistorien på Senja med fokus på Nikolai Kaperdal, kjennskap til reindrift og dyrene i skogen.Håvard Haraldsønn Salen og Truls Nilsen fortalte om den samiske kulturhistorien på Senja med hovedfokus Nikolai Kaperdal som nok er en av de mest kjente samiske skikkelsene på Senja.

Alle elevene fikk også servert den samiske retten Bidos, og fikk avslutningsvis et musikalsk innslag med historier av Åge Tobiassen og Tatiana Antonovskaya Tobiassen. Tanken er at dette skal bli et årlig arrangement hvor man inviterer inn skolene i området til en fagdag om den samiske kulturen på denne dagen.


Ved hnn, kl 21:17