LokalAvisa.no > Hemnesværingen mail
 
 
© Tore Furuhatt
Vi vil gjerne høre fra deg, -send tips, hilsninger, og kommentarer til tore.furuhatt@gmail.com
Annonser


Klikk her for kjøpe billett

Klikk for å gå til Helgeland Sparebank sitt nettsted
Nyheter 06/05 2018
STRANDRYDDING NYTTER
Tekst: Tore M Furuhatt Bilder: Morten Henriksen

De siste uker og dager har det vært stort fokus i NRK og riksmedia på den vanvittige plastforsøplingen verden over. Her i landet er engasjementet stadig voksende når det gjelder å rydde i strandsonen. For inneværende år fant Strandryddedagen sted i går, lørdag 5. mai, og dagen er en del av strandryddeuken 30. april – 6. mai.

Folk oppfordres til å ta ansvar og bli med på å rydde ei vik eller strand. En som virkelig har tatt tak og gjort en jobb som det står respekt av er Morten Henriksen. Han kjøpte Hestneset bnr 13 for noen få år siden, har restaurert huset og er å regne som fastboende på Tvertforlandet. Sist mandag (30.4) gikk han i gang med å rydde i Tangvika, ei vik i Hestneset som Morten sjøl for anledningen har kalt ”Grisebukta” på grunn av alt søppelet som han fant der.

Ikke nok med at Morten samlet sammen alt mulig av plast og annet søppel og fylte mange søppelsekker. Han fraktet det hele også over fjorden, lasta det over i henger og fraktet det til HAF sin avfallsstasjon på Åsen.

Etter noen dager tok Morten Henriksen en ny runde fredag 4.mai i samme område som han tømte for søppel 3-4 dager tidligere. Han fant noe da også. - Da fant jeg alt du ser på bilde 2. Inkludert den praktiske plastboksen for å samle alt det andre i. Tangvika i Hestneset (eller Grisebukta som jeg kaller det) fanger opp det meste på østavær, forteller Morten Henriksen.

Foto: Privat


Foto: PrivatMEN DU KAN BIDRA ELLERS OGSÅ

Som nevnt innledningsvis var den offisielle strandryddedagen sist lørdag. Men det utelukker ikke at man kan plukke plast og annet søppel også i dagene etter. Allerede i morgen (mandag 7.5) har Vivian Mediå Horseng planer om å sjekke opp strandsonen i Katstan. På Facebook oppfordrer hun andre til å bli med når det er fjære sjø sånn ca. 11.30. - Jeg har 2 ruller med plastsekker og 3 par hansker, forteller hun. Kanskje noe for deg?

INGEN KAN GJØRE ALT - MEN ALLE KAN GJØRE LITT!

Ved toref, kl 10:25