LokalAvisa.no > Hemnesværingen mail
 
 
© Tore Furuhatt
Vi vil gjerne høre fra deg, -send tips, hilsninger, og kommentarer til tore.furuhatt@gmail.com
Annonser


Klikk her for kjøpe billett

Klikk for å gå til Helgeland Sparebank sitt nettsted
Nyheter 09/05 2018
STORSTILT RYDDING UTENFOR HEMNES-HALLEN
Tekst/foto: Tore M Furuhatt
Foto: Tore M Furuhatt

I strålende sommervær - der temperaturen krabbet godt opp mot 20 grader (kanskje over?) før en gjeng mer eller mindre gråhårede gubber ga seg etter ei solid økt - sto ganske mange frivillige gamlekarer i foreningen Allaktivitetshusets Venner på for å gjøre uteområdet ved Hemneshallen litt penere foran nasjonaldagen. Det ble kostet en del og raket løv i mange titalls meter skråninger og grøfter.

Dessuten jobbet de også med et prosjekt med litt lengre perspektiv. Noe som kan gjøre uteområdet mer velstelt i årevis fremover. Det bla spadd unna en god del jord, stein og grus langs de gamle kantsteiner som skiller asfalt og diverse store ”blomsterbed”, i hovedsak langs flere av veggene. En gang i tiden beplantet med diverse kraftige stauder. Men tidens tann og for dårlig stell opp gjennom noen tiår har gjort det nærmest umulig å holde disse bedene velstelt og pene. Da måtte man hatt en gartner gående her på heltid. Derfor vil man nå heller grave vekk noe masse, og så legge duk og fylle opp bedene med passe pen stein. Da vil det hele se mer ryddig ut uten at man må ha gartnere gående for å ha det litt på stell utenfor storstua på Hemnesberget.

Hva arbeidsinnsatsen til denne venneforeningen er verd i kroner og øre har ingen prøvd å regne ut, men at det er snakk om store summer behøver ingen å være i tvil om. En annen sak er at det mest sannsynlig ville ha sett heller trasig ut både inne og ute på Allaktivitetshuset uten de aldrende gubbers innsats. Snart kan venneforeningen feire 10årsjubileum.

De 5 bildene nedenfor er fra dagens dugnad ute ved ”Allakken”.

Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M FuruhattVed toref, kl 12:06