LokalAvisa.no > Hemnesværingen mail
 
 
© Tore Furuhatt
Vi vil gjerne høre fra deg, -send tips, hilsninger, og kommentarer til tore.furuhatt@gmail.com
Annonser


Klikk her for kjøpe billett

Klikk for å gå til Helgeland Sparebank sitt nettsted
Nyheter 10/05 2018
HAKKENDE HARDT ARBEID
Tekst/foto: Gisle Urvik

Ulf Larsen tar seg stort sett en morgentur hver dag i skogen ovenfor husene i Grindvika. Han velger hele tiden forskjellige stier for på den måten å kunne oppleve nye fenomen ute i naturen.

For et par tre år siden hadde Ulf observert at et kjempestort grantre hadde blitt utsatt for et "angrep" nede ved rota uten at han den gang la så mye i det. Men denne våren mente han at det hadde skjedd dramatiske forandringer på stedet.

Bilde 1: Ulf har ikke klart å komme over krabaten som har gjort denne svære jobben.
- Jeg regner med at det må være en fugl. Det er mye svartspett i området så jeg regner vel med at det er han som er arbeidskaren. Fra barken og inn til det dypeste hullet er det ca. 30 cm.

Bilde 2: Denne flishaugen må være resultat av flere timers hardt arbeid ! Her er det nok ikke snakk om en fritidssyssel men en stor innsats for å finne fram til småkryp som har tilhold inne i stammen.

Bilde 3: Her har Ulf plukket fram noen av de største flisene.-Jeg kan ikke begripe hvordan en liten fugl kan klare å rive ut så store stykker. Som erfaren snekker kan han bevitne at selv med et skarpt jern skal det bra med kraft til for å få ut ei slik flis.

Foto: Gisle Urvik


Foto: Gisle Urvik


Foto: Gisle UrvikVed toref, kl 08:49