LokalAvisa.no > Hemnesværingen mail
 
 
© Tore Furuhatt
Vi vil gjerne høre fra deg, -send tips, hilsninger, og kommentarer til tore.furuhatt@gmail.com
Annonser


Klikk her for kjøpe billett

Klikk for å gå til Helgeland Sparebank sitt nettsted
Nyheter 10/05 2018
FORTJENT HJEMMESEIER
Tekst/foto: Tore M Furuhatt
Foto: Tore M Furuhatt

Lokaloppgjøret mellom Hemnes IL og Korgen IL i strålende sommervær på kunstgressbanen på Høghågen i går kveld endte med 3-2 til hjemmelaget, men burde vært betydelig større.

Det er lenge siden Hemnes IL slo Korgen, og det må være enda lenger siden det var over 200 til stede på en fotballkamp på Hemnesberget. Om lag 150 betalende og resten barn.

Hemnes sitt mannskap viste tidlig hvor skapet skulle stå. Etter at Korgen hadde prøvde seg på et par raid på høyresiden uten at det førte til noe tok Hemnes over. Før det var gått 5-6 minutt lå første ballen i Korgen-nota, og om lag like mange minutter senere måtte Korgen-keeperen plukke enda en ball ut av buret. Begge mål skåret på dødball av Patrick Gustavsen. Forsvarsklippen som også i dag viste ferdigheter med skuddfoten få gjør han etter.

Når Hemnes lot ballen gå fra mann til mann i første omgang var de Korgen helt overlegen. Spillerne jobbet forbilledlig for hverandre og det førte til mange avslutninger. Ikke alltid farlig, men det beste forsvar er gode angrep, og sånn sett hadde ikke forsvaret så mye å jobbe med. Korgen satset på lange baller fremover, men med både nevnte Patrick og en hardt arbeidende Robert Drage ble det ikke mange reelle sjanser ut av det for Korgen.

Etter om lag en halv time gjorde Jakob Leirvik Horseng et raid på venstre side. Korgen klarte ikke stoppe den lettbente og kjappe debutanten. Han gjorde alt selv og skåret Hemnes sitt tredje mål, mens det fremdeles sto null for Korgen. Et resultat som sto seg til pause. Da regnet mange med at løpet var kjørt for Korgen.

Andre omgang så ut til å bli lik første. Hemnes klarte å spille ball, mens Korgen sendte lange polere i håp om å skape noe. Men ingen av lagene klarte å skåre. Hemnes burde nok her ha utnyttet en del muligheter langt bedre. Blant annet hadde ”lynvingen” Henning Hansen flere raske raid på venstresiden som luktet svidd. Men i det avgjørende øyeblikk ble han enten blokkert, løpt opp eller løpt ned, uten at det førte til noe.

Etter hvert ble Hemnes IL mindre og mindre interessert i å bruke mye energi på å gå i angrep. Dermed begynte Korgen å komme lenger opp på banen.

Da det gjensto om lag 10 minutter av kampen ble det straffe til Korgen. Jørgen Roghell på Hemnes IL var uheldig med fotarbeidet og snublet en Korgenspiller innenfor 16-meteren. Han fikk direkte rødt kort. Litt vel strengt i følge mange som skjønte lite av hele seansen. Dette ble Korgens sjanse til å komme inn i kampen. En sjanse som kom ut av nesten ingen ting. Med denne reduseringen fikk Korgen naturligvis blod på tann og klarte å skape nok kaos i Hemnes-forsvaret ved en anledning til at de fikk enda et trøstemål.

Dommer Christopher Djå Sandmo fra Halsøy IL viste seg også denne gang å være en raus kar med kortene. Det ble delt ut mange gule kort gjennom hele kampen og to røde noen minutter før full tid. Det siste til debutant Samson Tesfai Rezen, som muligens snakket på seg et gult kort i en situasjon før han bare litt seinere fikk gult nummer to etter å ha sparket vekk ballen når Korgen fikk et frispark. Ikke lett for publikum å forstå alle hans avgjørelser. En dommer som kommer så mye i fokus er sjelden en god dommer. At kampen fortsatte i 7-8 minutter etter at stadion-uret viste 90 minutter forsto heller ingen noe av.

En annen ting mange var forundret over underveis i kampen var at lagene fikk spille i så like drakter. Begge har rødt og hvitt som draktfarge, og både publikum og spillere sleit med å se forskjell i farta. Mange feilpasninger kom helt åpenbart av at spillere mistolket hvem som var medspiller.

Foto: Tore M Furuhatt

Bilde 1 Sjelden det er kø i ”billettluka”, men det var det lenge i går før lokalderbyet mellom Hemnes og Korgen.


Foto: Tore M Furuhatt

Bilde 2. Etter hvert samlet det seg over 200 med smått og stort på ”tribunen” i strålende sommervær.


Foto: Tore M Furuhatt

Bilde 3. Kjell-Idar Juvik og Hermann Larsen gjør seg klar til kamp.


Foto: Tore M Furuhatt

Bilde 4. Ballgutta Kornelius og Nathaniel gir tommelen opp allerede når lagene hilser på hverandre fremfor et entusiastisk publikum bestående av mange Korgen-supportere og entusiastiske hemnesværinger.


Foto: Tore M Furuhatt

Bilde 5. Hemnes IL klar med sitt kamprop.


Foto: Tore M Furuhatt

Bilde 6. Første skåring til Hemnes IL etter et perfekt utført frispark av Patrick Gustavsen.


Foto: Tore M Furuhatt

Bilde 7. En jublende Elias Larsen konstaterer at ballen er i nota etter bare 5 minutt og Korgen IL depper.


Foto: Tore M Furuhatt

Bilde 8. Jubel også på innbytterbenken. Fra venstre: Jørgen Hind Sørensen, Tobias Sandnes Fredriksen, Lauritz Veiåker Sjåvik, Henning Hansen


Foto: Tore M Furuhatt

Bilde 9. Jakob Leirvik Horseng i sitt raid som førte til 3-0 for Hemnes IL før det var gått omlag 30 minutter av kampen.


Foto: Tore M Furuhatt

Bilde 10. Jakob gratuleres med skåringen. Dette var hans debut for Hemnes IL som a-lags spiller. Han har flere sesonger i Åga og Stål, men ønsket nå å spille for klubben han vokste opp med som en ytterst talentfull spiller i de yngste klassen.


Foto: Tore M Furuhatt

Bilde 11. For første gang ble en fotballkamp på Hemnesberget sendt direkte på TV. Rana Blad var på plass med sitt team, og folk kunne følge med hvor som helst. Hemnespatriot Trond Landfastøyen ringte opprømt til undertegnede i pausen fra Frankrike, der de strålende fornøyd fulgte kampen med argusøyne.


Foto: Tore M Furuhatt

Bilde 12. Patrick Gustavsen med et frispark som ikke gikk inn slik de to første skåringen han sørget for – på nettopp frispark.


Foto: Tore M Furuhatt

Bilde 13. Formann i Hemnes IL, Frank Johansen var strålende fornøyd med kampen.


Foto: Tore M Furuhatt

Bilde 14. Nok et frispark for Hemnes IL, men heller ikke dette førte til skåring.


Foto: Tore M Furuhatt

Bilde 15. Her så nok mange ballen i mål, men det ville seg ikke for Henning Hansen. Kanskje draktnummeret ikke var helt gunstig?


Foto: Tore M Furuhatt

Bilde 16. Korgen IL sin keeper hadde en god del å holde fingrene i.


Foto: Tore M Furuhatt

Bilde 17. Henning Hansen skjærer inn fra venstre i stor fart, uten å lykkes med avslutningen.


Foto: Tore M Furuhatt

Bilde 18. Debutant Samson Tesfai Rezen. Han fikk sitt andre gule og dermed rødt få minutt før full tid, og Hemnes måtte spille mange minutter (helt uforståelig mange) på overtid med bare 9 mann på banen.


Foto: Tore M Furuhatt

Bilde 19. Korgen skåret sikkert på straffe like før slutt.


Foto: Tore M Furuhatt

Bilde 20. Superpatriot Jan Martin Johnsen bet litt negler de ekstra mange minuttene dommeren la til, og kunne slippe jubelen løs da fløyta endelig gikk for full tid og Hemnes sikret en fullt fortjent seier..

Ved toref, kl 11:49