LokalAvisa.no > Hemnesværingen mail
 
 
© Tore Furuhatt
Vi vil gjerne høre fra deg, -send tips, hilsninger, og kommentarer til tore.furuhatt@gmail.com
Annonser


Klikk her for kjøpe billett

Klikk for å gå til Helgeland Sparebank sitt nettsted
Nyheter 14/05 2018
EFFEKTIV DUGNADSGJENG
Tekst/foto: Tore M Furuhatt
Foto: Tore M Furuhatt

I ettermiddag/kveld var hemnesværingene innkalt til dugnad på Hemnes kirkegård. Det møtte ikke imponerende mange, men de som møtte arbeidet seg både varm og svett. Som man vet er det mange trær på kirkegården, så det blir mye løv liggende på bakken. Ikke bare løv, forresten, men også en masse småkvist som blir ristet av trærne når høststormene herjer med trærne.

Hver vår er det derfor behov for å rake over store områder fri for kvist og mye løv. Om lag 20 ivrige frivillige stilte til dagens dugnad, men det ble fortalt at noen var på kirkegården i går og raket på den østre delen av kirkegården. Det som kan kalles gammeldelen er nesten uten trær etter den store oppgraderingen for noen år siden, så der er behovet for raking ikke så stort.

Det er klart at hadde det kommet 100 frivillige hadde man selvsagt fått utført mer, men de som ga seg i kast med å rake nå i dag fikk gjort unna et temmelig stort område. Nå ser det betydelig mer stelt ut enn da dugnaden begynte. Ett er i alle fall sikkert. Sjelden – om noen gang – har det vært så grønt i naturen så tidlig som nå. Bjørka begynner å bli grønn til og med på den nordvendte kirkegården. Og mange har vært og plantet ut sommerblomster på en del graver allerede. Det er å håpe at det sommerlige været vi har nå vedvarer.

De 8 bildene nedenfor får tale sitt eget språk uten ytterligere kommentarer. Ingen nevnt, ingen glemt. Nå kan bare nasjonaldagen komme.

Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M FuruhattVed toref, kl 20:59