LokalAvisa.no > Hemnesværingen mail
 
 
© Tore Furuhatt
Vi vil gjerne høre fra deg, -send tips, hilsninger, og kommentarer til tore.furuhatt@gmail.com
Annonser


Klikk her for kjøpe billett

Klikk for å gå til Helgeland Sparebank sitt nettsted
Nyheter 07/06 2018
Bangjentene fylte mat- og vinhuset
Tekst og foto: Frode Fagerheim.
Foto: Frode Fagerheim
Det var neppe noen overraskelse at Bitchy Big Boobies Bang Band fylte opp Hemnes mat- og vinhus. Lørdag 2. juni hadde bangjentene rydda tid i timeplanen for å glede oss hemnesværinger med en aldri så liten solokonsert hos Ali og Ersin på Hemnes mat- og vinhus


BBBBB har ikke holdt på så lenge, men deres humørfylte framføring av musikk i spenningsfeltet mellom "Syngende Husmødre" og melodiøs countrymusikk har fylt det ene konserten etter den andre. Det viktigste med deres framføring er etter min mening ikke den tekniske kvaliteten, men den stemningen musikken og framføringen gir. Det må imidlertid ikke forstås slik at de ikke er gode på det musikalske, for det er de, de er faktisk veldig gode.

Vi lokalkjente skjønner det må bli bra når de musikalske banggenene blir mikset opp med diverse gener fra andre musikalske familier på stedet, noe som har gitt jentene en stødig musikalsk grunnpakke. At de har bakgrunn i forskjellige korps og kor hjelper også på, og når vi i tillegg vet at de faktisk øver ganske mye og seriøst, så skjønner vi at det musikalske er i orden og blir bedre og bedre for hver konsert vi hører dem.

Og, så har de et sprudlende humør og en humor som tøyer tabugrensene til det ytterste uten å gå for langt over streken. Humøret deres er dessuten veldig smittsomt, og kan føre til perioder med latterkrampe, -men det er en behagelig fornøyelse som tåles godt av de fleste.

Alt i alt en veldig artig konsertopplevelse der publikum og musikere storkoste seg.

Foto: Frode Fagerheim
Fra venste mot høyre ser vi Katrine Bang Sjåvik, Trine Bang Skreslett, Anne Bang Smalsundmo, Trine Lise Bang, Lise Bang Nilsen, og Grete Bang på høyre fløy. Grete er aktiv for SV i kommunepolitikken så det må dog bemerkes at heller ikke hun er så altfor langt til høyre. Kristina Bang Skreslett satt arbeidsfast i Oslo og kom seg ikke oppover for denne enkeltjobben, men hun blir med på konsertene jenten skal ha den 28. og 29. juni.

De forteller at de skal ha flere konserter i sommer og høst og at de derfor har øvd inn flere nye sanger, og at det var artig å få framført disse sangene for publikum for første gang. Blant de nye sangene var The Gambler, vanligvis framført av Ken Rodgers, og det var tendenser til allsang da den ble framført.

Foto: Frode Fagerheim
Det var kø i disken hele kvelden, men rutinerte Ali Og Ersin fikk køen unna. Når det nærmet seg stengetid begynte det varelageret å tømmes, men alle fikk servering, selv om utvalget ble mindre etter hvert.


Foto: Frode Fagerheim
Det var mange kjente, og også mange ukjente fra distriktet rundt å treffe på denne konserten. Aldersspredningen var stor og det så ut som om alle mellom 20 og 80 år koste seg like godt så det er tydelig at BBBBBB har fornøyde publikummere i alle aldre.


Foto: Frode Fagerheim
Selv om gradestokken seg faretruende nært 0 så var det så fullt inne at noen måtte finne seg sitteplasser ute.

Foto: Frode Fagerheim
Det var som sild i tønne innendørs så de mest danseglade måtte ut på terrassen for å få svingt seg.For de som har lyst til å høre Bitchy Big Boobies Bang Band live så blir de å høre på både fredag og lørdag på Pride på Mo nå den 15. og 16.juni, og så har de med seg humoristen Trine Lise Olsen den 28. juni på Kroglia gård, og på Båt og Fjordfestivalen her på Hemnesberget den 29. juni. Det blir stor stas.


Ved ff, kl 18:21