LokalAvisa.no > Hemnesværingen mail
 
 
© Tore Furuhatt
Vi vil gjerne høre fra deg, -send tips, hilsninger, og kommentarer til tore.furuhatt@gmail.com
Annonser


Klikk her for kjøpe billett

Klikk for å gå til Helgeland Sparebank sitt nettsted
Nyheter 08/06 2018
REKENE GIKK SOM HAKKA MØKK
Tekst/foto: Tore M Furuhatt
Foto:Tore M Furuhatt

Nå er jeg ikke sikker på om hakka møkk ville gått unna så veldig kvikt om noen forsøkte å selge den slags til den vanlige hemnesværing. Men de blodferske rekene, tatt med trål på Sørfjorden torsdags ettermiddag, fikk føtter å gå på (selv om de strengt tatt var steindau hver eneste reke) da møretråleren ”Pauline” la til kai på Hemnesberget i fem-halvsekstiden.

Da hadde et knippe hemnesværinger stått tålmodig og siklet og smattet, delvis i konstant engstelse for at den for de fleste helt ukjente skuta skulle sette kursen mot den indre del av Ranfjorden. Alle på kaia mente det måtte være brukbart med fangst om bord i reketråleren. At den lå i ro så lenge midtfjords bare var for at prisen sulle bli lettere å akseptere for de som tålmodig ventet på land. Mer eller mindre blåfrosset av kalde gufs fra nordvest. Heldigvis var sola å se på himmelen, så de mest blåfrosne unngikk heldigvis frostskader. De mest ferske reker skulle de alle sikre seg. Prisen på kr. 100,- pr. liter var det ingen som ble skremt av. Tre liter reker til noen – to til andre. Det minket fort i kassen. Fangsten gikk unna så det gnistret i betalingsterminalen.

Noen dyr markedskampanje er ikke nødvendig når nyfiskede reker skal omsettes over kai på Hemnesberget. Et nypostet innlegg på Facebook gjort fra reketråleren gjorde sikkert noen oppmerksom på mulighetene, men mange gjør seg opp sine tanker når de ser en slik båt komme sigende ut Skarpsundet, og de kaster seg i bilen og er på plass på kaia før den første posen med reker finner sin nye eier.

Riktignok har de siste dagers gufne vær minnet lite om sommer (slik det tross alt var i forrige uke), men med ferske reker og noe godt i glasset tenker jeg at sommerstemningen ble temmelig bra for alle heldige rekekjøpere denne kvelden.

Foto:Tore M Furuhatt


Foto:Tore M Furuhatt


Foto:Tore M Furuhatt


Foto:Tore M Furuhatt


Foto:Tore M Furuhatt


Foto:Tore M Furuhatt


Ved toref, kl 07:01