LokalAvisa.no > Hemnesværingen mail
 
 
© Tore Furuhatt
Vi vil gjerne høre fra deg, -send tips, hilsninger, og kommentarer til tore.furuhatt@gmail.com
Annonser


Klikk her for kjøpe billett

Klikk for å gå til Helgeland Sparebank sitt nettsted
Nyheter 10/06 2018
VEIFEST-SUKSESSEN
Tekst/foto: Tore M Furuhatt
Foto:Tore M Furuhatt

Den nye happeningen på Hemnesberget med merkelappen ”Medt i veien-festen” ble akkurat så trivelig som initiativtaker Torbjørn Skjæran hadde håpet på.

Et par-tre timer med 1 kilometer med avstengt fv808 gjennom Hemnesberget lørdag 9.6 fikk stor oppslutning av hemnesværingene. De storkoste seg gjennom ”løypa” og på de 5 ”oasene” der de kunne stoppe opp. Der var det både konkurranser, informasjon og litt godt å få servert, før folk ruslet videre midt i veien.

Vi skal komme tilbake med mengder av bilder og tekst, men her i denne bolken skal vi konsentrere innsatsen om avslutningen på vandringen og kosen ”Medt i veien”.

For når folk hadde gjort unna alt de kunne få med seg på de 5 ”oasene” langs fv808 samlet man seg inne på og utenfor Hemnes Mat & Vinhus. Her ble det inntatt både fast og flytende nytelsesmidler av mange slag. Etter hvert gjorde en lokal trio seg klar bak mikrofonene for å underholde en times tid. To blad Sjåvik med Nadia Bjørkheim midt mellom seg er blitt en velklingende trio som kaller seg Goldrush. De både spiller og synger fletta av de fleste her omkring. Trioen pøste på med musikalske perler til stor glede for alle. Glade ansikter var å se hvor enn man snudde seg, og betjeningen på Mat og vinhuset fløy ute og inne med mat og drikke så svetten rant.

Før de brave gatemusikantene sa takk for seg satt arrangørene inne for å trekke ut en del vinnere av en quiz og en bildekonkurranse, den såkalte ”Kjentmannsprøven”. Quizen var en del av Deltagerbeviset man måtte kjøpe for å kunne bli med på denne trekningen. Mange gikk løypa uten å betale ”billett”, men de fikk verken servering eller kom i betraktning for å vinne premier. Med 130 solgte ”Deltagerbevis” og 60 solgte ”Kjentmannsprøven” var arrangørene godt fornøyd, og det ble mange fornøyde vinnere av diverse premier før den offisielle delen av tidenes første ”Medt i veien-festen”var over. – Vi har allerede tanker om neste års arrangement, fortalte ”festgeneral” Torbjørn Skjæran da han takket alle for fremmøtet og den gode oppslutningen arrangementet hadde fått.

At festen og den gode stemningen fortsatte videre utover kvelden tok folk som en bonus på en særs hyggelig ettermiddag og kveld.

Som nevnt lenger oppe vil vi komme tilbake til det som skjedde langsetter fv808 i egne reportasjer, så følg med – følg med…..

Foto:Tore M Furuhatt

Trioen Goldrush begynte sin lille gratiskonsert ca. kl. 19.00 mens det fortsatt var folk ute i ”løypa” i den avstengte delen av fv808 på Hemnesberget.


Foto:Tore M Furuhatt

De musikalske ”gatemusikanter” musiserte til stor glede for en mengde hemnesværinger som oppholdt seg nesten midt i veien. Tioen kaller seg ”Goldrush” og består av ”Holger Christian Sjåvik, Nadia Bjørkheim og Oddmar Nogi Sjåvik.


Foto:Tore M Furuhatt

Oddmar avsluttet en travel dag med å spre litt tørrvittig humor og musikalsk glede på ”Medt i veien-festen”. Han kom rett til Hemnesberget fra opptreden som vokalist i lag med Norsia storband på Nesna.


Foto:Tore M Furuhatt

Nadia Bjørkheim leverte ypperlig vokal og koring.

Foto:Tore M Furuhatt

Den musikalske Holger Christian Sjåvik er med på det meste.


Foto:Tore M Furuhatt

Høy kosefaktor på ”uterestauranten”.


Foto:Tore M Furuhatt

For anledningen var det også godt med sitteplasser utenfor uteserveringen på Hemnes Mat & Vinhus.


Foto:Tore M Furuhatt

For noen kriblet det såpass mye i dansefoten at man dristet seg utpå det tråe "dansegulvet".


Foto:Tore M Furuhatt

Den musikalske happeningen var velsignet med rimelig godt og velegnet vær for akkurat en slik begivenhet.


Foto:Tore M Furuhatt

En hardt arbeidende ”jury” under trekkingen av diverse vinnere av et par konkurranser som ble avviklet under ”Medt i veien-festen”.


Foto:Tore M Furuhatt

Øyvind Osmo var kanskje kveldens heldigste. Han ble trukket ut som premievinner både i ”Quizen” og ”Kjentmannsprøven”.


Foto:Tore M Furuhatt

Casper Alexander Nilssen fikk premie for å ha truffet blink tre ganger med svamp – altså midt i fjeset på en ”frivillig” – med tre klissvåte svamper på ”Oase 5,” der Juvika Vel (også kalt Juvel) regjerte under ”Medt i veien-festen” (blir egen fyldig reportasje derfra).


Foto:Tore M Furuhatt

Trine Leirvik vant et stort Hemnes-foto.


Foto:Tore M Furuhatt

Gerd Nilsen ble også en lykkelig vinner av et stort innrammet Hemnes-foto.


Foto:Tore M Furuhatt

En strålende fornøyd premie-vinner.


Foto:Tore M Furuhatt

Festen fortsatte også ut i de små timer, lenge etter at det offisielle programmet var over.

Ved toref, kl 11:50