LokalAvisa.no > Hemnesværingen mail
 
 
© Tore Furuhatt
Vi vil gjerne høre fra deg, -send tips, hilsninger, og kommentarer til tore.furuhatt@gmail.com
Annonser


Klikk her for kjøpe billett

Klikk for å gå til Helgeland Sparebank sitt nettsted
Nyheter 11/06 2018
TRIVSELSTILTAK HØSTET APPLAUS
Tekst/foto: Tore M Furuhatt
Foto:Tore M Furuhatt

- Vi var egentlig ikke sikker på om denne ”Medt i veien-festen” kom til å lokke noe særlig med folk ut. Ikke minst fordi showkampen i fotball mellom Norge og Brasil sendtes på TV samtidig med arrangementet, - fikk vi vite av representanter fra Lions Club på Hemnesberget. De befant seg på ”Oase 4” langs den avstengte fv808 lørdag 9. juni. Der sto de på for å promotere sin forening på beste vis i lag med Hemnesberget Vel sine folk.

Lions Club ønsket velkommen til oasen med koselig grammofonmusikk med ”kramgoda låtar” og den slags. De fristet også folk til å prøve seg på en billedkonkurranse. På denne ”Kjentmannsprøven” skulle deltagerne finne ut på et kart hvor fotografen sto da han tok de enkelte bildene som de kunne studere på prøven. Ikke helt lett, viste det seg, ettersom bildene var tette utsnitt og spesielle vinkler fra sentrale deler av Hemnesberget. – Vi solgte 60 stk. ”Kjentmannsprøven”, og det var vel godt i overkant av hva vi trodde på forhånd, fortalte folkene til Lions Club da innleveringsfristen for besvarelsen var passert. Så både vårt eget tiltak og hele ”Medt i veien-festen anser vi for å kunne gi karakteren vellykket – og vel så det.

Hemnesberget Vel fikk også mange i tale de to timene de holdt åpent på ”Oase 4”. Hvorvidt de fikk flere husstandsmedlemmer vites ikke, men de solgte et klistermerke med 808 i et hjerte. Folk som hadde kjøpt det rimelige Deltagerbevist fikk servert en skvett vin om de ønsket det, eller bare kaffe. Der var også nydelig bakverk til kaffen. Som mange vet er det Hemnesberget Vel som i snart 10 år har sørget for et flott blomsterflor i sentrum av Hemnesberget, og de viste frem hvordan de hjemmelagde amplene de planter i er laget og fungerer.

Foto:Tore M Furuhatt

Hemnesberget Vel ser gjerne at de får flere husstander som aktive medlemmer.


Foto:Tore M Furuhatt

Frode Fagerheim solgte klistermerker med et hjertelig 808-symbol til inntekt for velforeningen….


Foto:Tore M Furuhatt

Avslappet stemning rundt bordet


Foto:Tore M Furuhatt

Asbjørn Solhaug forklarer Gisle Urvik hvordan ”Kjentmannsprøven” skal håndteres....


Foto:Tore M Furuhatt

Det grubles og diskuteres over oppgavene på ”Kjentmannsprøven”


Foto:Tore M Furuhatt

Så går ferden videre utover til ”Oase 3”

PÅ OASE 3 VAR LAPPHELLAS VENNER

Trivselsfaktoren steg midtvegs i den ca. halvannen kilometer ”løypa” langs fv808. Da møtte folk levende musikk med trubadurene Igor og Kai på Lapphellas Venner sin flaggpyntede oase. Riktig gemyttlig stemning, og med aktiv verving av flere venner som et hovedfokus et par timers tid. En annen detalj det var en del fokus på var bildene av og informasjonen om kulturarenaen som Lapphellas Venner nå jobber aktivt for å få til på Lapphella. Plassert rett nedenfor berget der Per Smed-stua står. Lykkes de med denne spennende løsningen vil de sikre seg enda flere venner enn de 29 andelsbevisene de solgte på denne aksjonen.

Foto:Tore M Furuhatt

Trond Rydsaa viser frem illustrasjoner som viser hvordan den planlagte kulturarenaen på Lapphella vil kunne ta seg ut.


Foto:Tore M Furuhatt

Lapphellas Venner er selvsagt moderne og mottar betaling med Vipps, og de hadde med seg Aksjonsgruppa for 808 på denne oasen. Ikke unaturlig, siden denne gruppa sto på i mange år før fv808 ble ferdigstilt – først fra Finneidfjord til Åsen i 2007, deretter de 2 kilometerne gjennom Hemnesberget i 2016.


Foto:Tore M Furuhatt

Lapphell-beboerne Kai Sjåvik og Thorleif Igor Larssen sørget for levende underholdning på oasen.


Foto:Tore M Furuhatt

Gemyttlig stemning


Foto:Tore M Furuhatt

Ikke alle gikk midt i veien – noen syklet


Foto:Tore M Furuhatt

”Medt i veien-generalen” er godt fornøyd


Foto:Tore M Furuhatt

Flagget til topps for fv808


Foto:Tore M Furuhatt

Flaggpryden gikk helt utover til neste stopp, Oase 2.Da man gjerne har mye på hjertet og godt med bilder fra slike trivelige begivenheter, og faktisk har litt av hvert annet å holde på med enn jobb i redaksjonen, må jeg få komme tilbake til de to siste oasene.

redacTOREn

Ved toref, kl 16:55