LokalAvisa.no > Hemnesværingen mail
 
 
© Tore Furuhatt
Vi vil gjerne høre fra deg, -send tips, hilsninger, og kommentarer til tore.furuhatt@gmail.com
Annonser


Klikk her for kjøpe billett

Klikk for å gå til Helgeland Sparebank sitt nettsted
Nyheter 07/08 2018
UNGDOMMELIGE HEGGE
Tekst/foto: Tore M Furuhatt
Foto: Tore M Furuhatt

Svensk-norsk forbrødring og jazz med og uten krumspring var ingrediensene da «Hegge» var neste attraksjon etter den forrykende opplevelsen som så mange fikk oppleve med Bill Evans & co på dag 2 av Hemnesjazz 2018. Snakket om å hoppe etter Wirkola forstummet raskt da kvintetten til bassist Bjørn Marius Hegge freste avgårde en halvtimes tid etter at ørevoksen hadde lagt seg til ro i øregangene fra den forutgående konserten.

Hegge spiller som nevnt selv kontrabass og startet jazzkvintetten Hegge i 2016 sammen med svenske Jonas Kullhammer (tenorsax), Martin Myhre Olsen (alt- og sopransax), Vigleik Storaas (klaver) og Håkon Mjåset Johansen (trommer). Og at de fikk «Årets spellemann» i klassen jazz sier litt om kvaliteten på bandet.

Før vi visste ordet av det var alt glemt fra forrige konsert. På nytt satt man nesten måpende over et ultrapresist samspill, der de lange låtene tidvis var gyldne øyeblikk av harmoni, for så å øke i intensitet, lekenhet og kreative innfall. Med et lydnivå nesten opp mot smertegrensen av hva sarte ører klarer å motta, og helt sikkert noe som kunne utløst nabokrangel om man kjørte den slags musikk på stereoanlegget under hagefesten i borettslaget.

Men ikke alle får nok av den råeste jazz, selv når det for de fleste føles som om det ikke er mulig med mer energi i musikken. Plutselig spratt superentusiast Kåre Nilsen opp for å oppildne gruppa, og især supersaksofonist Jonas Kullhammar, til å gi enda mer gass. - Kjør på Jonas, kjør på!! - ropte Kåre, og var frempå og ga et vennskapelig klask på labben til Jonas. Et minnerikt øyeblikk.

Et annet øyeblikk av munterhet var da Hegge og Kullhammar kjørte et lite salgsshow for sine medbragte effekter; badehette og handlenett med bilde av bandet.

Vi vil ikke gi oss i kast med analyser av den enkelte musiker, men kan i det minste slå fast at det kom mye imponerende fra instrumentene til hele gjengen. Pianist Vigleik Storaas kom litt i skyggen av den sprelske og ungdommelige gjengen, men var trygt på plass hele veien. Hans soloer er det lite å utsette på. Martin Myhre Olsen imponerte på alt- og tenorsaks, tidvis med begge i kjeften samtidig, mens trommefantomet Håkon Mjåset Johansen sørget for driv og groov så det holdt.

Som om denne grooven ikke var nok, inviterte Hegge hans gode venn Simon Olderskog Albertsen opp på scenen fra benkeradene. En kar som viste seg å kunne sin tromme-abc til fulle. For plutselig var han en del av grooven i lag med Mjåset Johansen bak trommene. Mens musikken - og i sær trommene - stadig nådde nye høyder, tok de andre musikerne, en etter en unntatt Vigleik Storaas, del i trommespillet. Dette ble til en helt "makalaus manikk" og en veldig gøyal avslutning på nok en terningkastsekskonsert.

De 14 bildene nedenfor trenger ingen ytterlige kommentarer.

Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M Furuhatt


Foto: Tore M FuruhattVed toref, kl 10:31